WC i Rio de Janeiro

13-09-2023

Stephanie vinder bronzemedalje ved World Cup i Riffel i Rio de Janeiro, Brasilien i riffel 50 m 3x20 damer.

Tre danske riffelskytter skal levere pletskud i Rio de Janeiro.

World Cup i Riffel i gang i Rio de Janeiro, Brasilien er i gang. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er repræsenteret med tre danske riffelskytter. World Cuppen afholdes af International Shooting Sport Federation, og er en af de vigtigste konkurrencer i skydesporten. World Cup-præstationer tæller med i atleternes mulighed for at kvalificere sig til OL i Paris 2024. De sidste finaler skydes d. 18. september. De tre atleter har medalje-ambitioner.

Tre danske riffelskytter er booket ind i Rio de Janeiro til World Cuppen i riffel, hvor de skal dyste med på allerhøjeste niveau. De tre skytter er: 

 1. 23-årige dansk mester Nicklas Kildehøj, der er #38 på ISSF-verdensranglisten i disciplinen riffel 10 m herre og ved World Cup i Bhopal i år skød sig til en 11. Plads.
  Nicklas deltager både i riffel 10m herrer og i mixed team riffel 10m sammen med Rikke Mæng Ibsen. 
   
 2. 32-årige Rikke Mæng Ibsen tog guld med hjem til både til World Cup i Baku og EM i Wroclaw i 2022 i disciplinen riffel 50m 3x20 dame. Hun er rangeret som #17 på verdensranglisten. 
  Rikke deltager i tre discipliner. Riffel 10m mixed team med Nicklas Kildehøj, riffel 10m dame samt riffel 50m 3x20 dame. 
   
 3. 23-årige Stephanie Grundsøe fik en flot andenplads ved World Cup i Jakarta i år i riffel 50m liggende og er #22 i 50m 3x20 dame på ISSF-verdensrangliste. Stephanie deltager i både riffel 10m dame og 50m 3x20 dame. 

De tre skytter har skudt sig til flotte resultater i det netop overståede verdensmesterskab i Baku i august, hvor Nicklas Kildehøj blev nr. 22 i riffel 10m herre, Stephanie Grundsøe blev nr. 21. i riffel 50m 3x20 dame og Rikke Ibsen skød sig til en 19-plads i riffel 50m 3x20 dame. 

Med god kampform og høje ambitioner, håber skytterne og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) på pladser i finalerne til World Cup i Rio De Janeiro:

I store konkurrencer som denne, er den mentale ligevægt uhyre central. Vores skytter er klar, og vi stiler som altid højt! Rikke, Stephanie og Nicklas glæder sig til at bygge ovenpå deres præstationer fra VM Baku i august, udtaler sportschef for Dansk Skytte Union, Linda Andersson.

Med sig til Rio de Janeiro har de tre skytter træner Leif Steiner Rolland, der står klar til at guide skytterne både teknisk og ift. det mentale pres.

Udover medaljehåbene, bidrager ISSF’s World Cup-præstationer til kvalifikation til næste års OL i Paris. Rikke Ibsen sikrede den første danske til skydning til OL i Paris 2024, da hun skød sig til EM-guldet i riffel 50m 3x20 i 2022, men der er stadigvæk flere OL-pladser i omløb.
 

Program i danske tider:

Fredag den 15. september


Lørdag den 16. september

Nicklas fortæller efter finalen:

Jeg tog til Brasilien med målet om at gå i finalen og det lykkedes jeg med. Heldet har ikke været helt på min side i løbet af sæsonen, men jeg har hele tiden haft en følelse af at det bare var et spørgsmål om hvornår jeg gik i finalen. Den viden og målsætning gav en del pres, men jeg formåede at holde ved også selvom det ikke var den bedste dag på banen. Selvfølgelig havde jeg håbet på mere i finalen, men det må ikke overskygge at jeg endelig lykkedes. Og selvfølgelig tusind tak til Elham som virkelig har givet mig troen på mig selv og rykket mit niveau.


Mandag den 18. september

World Cup i Rio de Janeiro kan følges her...
 


Vores sociale medier

Vores partnere