Skydesportens soldaterprojekt
 

Skydesportens Soldaterprojekt er for alle skadede veteraner. Projektet skal bidrage til, at psykisk og fysisk sårede veteraner inspireres og støttes til at finde tilbage til et selvstændigt og mere meningsfyldt liv.

Dansk Skytte Union samarbejder fra 2020 med DIF Soldaterprojektet og bakker aktivt op om at skabe gode rammer for veteraner også kan finde ro og glæde i skydesporten. Dette projekt er så meget mere end sport. Vi er med til at tage et kæmpe samfundsansvar og løfte nogle mennesker, der var der for os og vores demokrati, da vi bad dem om at blive sendt ud. Nu skal vi være der for veteranerne.

Alle skytter ved, at skydesporten kan noget helt særligt. Den ro, indre balance og koncentration, der er forbundet med skydning har for mange en beroligende og næsten meditativ effekt. Kombinationen med kammeratskabet om klubkaffen gør skydesporten til et godt fællesskab – også for veteraner.

Soldaterprojekt

 

Safe Zone

DIF Soldaterprojekt og Dansk Skytte Union arbejder for at skabe Safe Zones, der er trygge træningsfællesskaber for veteraner i idrætsforeninger. Safe zones er baseret på eksisterende klubber og kan blive et springbræt for veteranen for flere muligheder i foreningslivet og skydesporten. En safe zone i en skytteforening vil betyde en lukket træning kun for veteraner og udvalgte betroede medlemmer af foreningen, der kan instruere og være en del af fællesskabet. På sigt kan veteranerne tage mere del i de traditionelle klubtræninger, hvis de ønsker.

En veteran udsendt i starten af 90erne fortæller:
– I en safe zone finder jeg det normale i det unormale. Her er det okay at gå lidt væk og lade tankerne flyve.

DIF Soldaterprojekt har ansatte med stor erfaring i kontakt og god dialog med veteraner, og de klæder de frivillige skytteforeningsmedlemmer på til at stå for den ugentlige træning i safe zones.

By Skydediscipliner  Link til lukket Facebook-gruppe med mere information
Maribo Riffel og pistolskydning hos Maribo Skytteforening Safe Zone: Skydning – Maribo
Høje Taastrup Riffel og pistolskydning hos Taastrup Sortkrudtsskytter med fokus på historiske våben Safe Zone Skydning Høje Taastrup
Slagelse Riffel og pistolskydning hos Slagelse Skytteforening Safe Zone Skydning Slagelse

      
Vil du vide mere?

Se denne video fra DIF Soldaterprojekt, det er en lang og rørende fortælling om alt det, der er svært for veteraner med PTSD, om hvor vigtigt det er at støtte indsatsen, og om hvad det giver veteranerne at være del af projektet. Videoen er fra 2019 før skydesporten kom med i samarbejdet.

Se også vores FAQ herunder for de typiske spørgsmål og svar.

Kontakt Andreas hos DIF Soldaterprojekt for en uforpligtende snak, hvis du vil vide mere om dine muligheder for at blive skytte, eller hvis du som frivillig i en skytteforening vil være en del af det særlige ansvar, der ligger i DIF Soldaterprojekt.

Andreas Carlsen
Projektleder
Tlf.: 2146 6862
E-mail: acn@dif.dk

Besøg også www.difsoldaterprojekt.dk
 

FAQ – de typiske spørgsmål og svar om skydesportens soldaterprojekt...

 

Vores sociale medier

Vores partnere