Elitesatsning

Dansk Skytte Unions (Skydesport Danmarks) elitesatsning har til formål at udvikle Danmark bedste skytter til verdensklasseatleter, der kan vinde medaljer ved EM, VM og OL.

Dansk Skytte Unions (Skydesport Danmarks) elitesatsning er et tæt samarbejde med Team Danmark, der inddeler atleterne i tre kategorier:

Verdensklasseatleter er en satsning på atleter, som i dag er af verdensklasse. Det vil sige skytter, som er i verdenseliten (dokumenteret placering blandt top 8 ved VM og/eller OL i løbet af det sidste år). Disse er de atleter der prioriteres mest af Team Danmark og får derfor en rigtig god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp og individuel støtte for at præstere i top ved mesterskaber som EM, VM og/eller OL.

Eliteatleter er en satsning på atleter, som har resultatperspektiv til at opnå top 8-placering ved EM, VM og/eller OL inden for 2 år. Skytterne i denne gruppe får en god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp samt i nogle tilfælde en mindre individuel støtte.

Bruttogruppeatleter er atleter, som satser mod VM 2022-2023 og OL 2024. Atleten skal have opnået et resultatniveau og have et udviklingspotentiale, som viser, at han/hun har en stor chance for at opnå kvalifikationerne til at blive eliteatlet inden for fire år. Atleten skal have et stort indre drive for at gennemføre en elitesatsning.

Skytterne i elitesatsningen arbejder med en individuel udviklingsplan, som beskriver atleten målsætninger, samt hvordan atleten skal arbejde for at nå sine mål. I løbet af året arbejder atleten aktivt med sin udviklingsplan sammen med sin landstræner.
 

Resultater

De danske atleter tager ofte medaljer med hjem fra store internationale mesterskaber.
Se en oversigt over de seneste store resultater her...
 

Kalender

Elitegruppen deltager i både nationale og internationale konkurrencer samt træningssamlinger og -lejre.
Du kan se hele kalenderen her...
 

Elitegruppen

Elitegruppen består i 2024 af to skeetskytter, en pistol skytte og fen riffelskytter.

Se elitegruppen 2024 med ledere her...

 

Udviklingsgruppen

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har et samarbejde med Team Danmark om 
landsholdstilbuddet Udviklingsgruppen.

Se udviklingsgruppen med ledere her...

 

Team2032 (riffel)

Det første hold Team2032 er udtaget i december 2023 ud fra tre prøvetræninger på det nye Elitecenter med Cheftræner Leif Steinar Rolland og Udviklingskonsulent Mikkel Damholt Hansen.
De unge atleter har alle lagt et højt niveau til samlingerne.

Se Team2032 her...

 

Vores sociale medier

Vores partnere