Er du en inspirerende riffeltræner med passion for at udvikle og coache talentfulde atleter og vil du være med til at grundlægge og skabe det træningsmiljø som skal kendetegne vores nye Nationale Elitecenter?
Har du en solid viden om teknisk-, fysisk- og mentaltræning krydret med relevant erfaring fra højt nationalt eller internationalt niveau, som du ønsker at videregive til atleter på vej til verdensklassen?
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har en ny etableret stilling som riffeltræner på vores nye Nationale Elitecenter i Aarhus. Som træner på det Nationale Elitecenter vil du få ansvaret for at grundlægge og skabe det træningsmiljø som skal motivere og udvikle både vores Elitegruppe og Udviklingsgruppe.
Dine kvalifikationer:
Jobbet er en 50-75% deltidsstilling med ambitionen om at gøre den til en fuldtidsstilling. Arbejdsopgaverne vil være:
Vi kan tilbyde:
Vi forventer at have besat stillingen inden 1/6 2023
Hvordan søger du:
Send ansøgning, Cv og andre relevante ting til sportschef Linda Andersson på
linda.andersson@skytteunion.dk seneste 30/3 2023
Hvis du har nogle spørgsmål eller lign. så kontakt Linda på email eller tlf nr +45 21665013. Du kan finde mere
information om Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) på www.skytteunion.dk.
Du kan finde mereinformation om Team Danmark på www.teamdanmark.dk
Vi ser frem til din ansøgning
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Hent jobopslaget som pdf-fil her...
Here you can find a english version...
Dansk skytte Union (Skydesport Danmark) afholdte i weekenden d. 4 og 5 marts, et yderst velbesøgt flugtskytteinstruktør kursus i KFK.
Hele 25 nye flugtskytteinstruktører blev udklækket på dagen, af vores yderst kompetente underviser Michael Hansen og Jarl Petersen. Det var to dage blandet med en solid mængde teori og praktiske øvelser, både indendørs og udendørs. Der skal lyde en stor tak til KFK for deres værtskab og vi håber på, at kunne afholde et kursus hos KFK igen til efteråret.
Indtil da, så glem ikke at vi afholder vores næste flugtskytteinstruktør kursus i Horsens d. 20-21. Maj, Hvor det er Mikkel Jespersen og Preben Johansen som står for undervisningen.
Sidste tilmeldingsfrist er d. 12. maj.
Linket til eventet finder du her: https://skytteunion.dk/event/63
EM 2023 i Tallinn, Estland er slut. Danmarks bedste resultat er Anne Nielsens flotte guldmedalje i riffel 10 m damejunior og Frederik Larsens finaleplads i pistol 10 m herrer.
Program: (Dansk tid)
Tirsdag 7. marts
Onsdag 8. marts
Fredag 10. marts
Lørdag 11. marts
Søndag 12. marts
Politiets nye våbenregister blev ikke færdigt inden for den tid, som EU-reglerne krævede. Endvidere satte myndighederne systemet i drift uden at sikre sig, at det var klart.
Det gik ud over borgere og virksomheder, der har måttet vente urimeligt længe på at få behandlet deres sager.
Ombudsmanden kritiserer nu disse forhold i en udtalelse om etableringen af det nye våbenregister.
Ved årsmødet i Danske Skytte Union (Skydesport Danmark) den 25. marts inviterer vi til politisk debat.
Blandt andet om hvordan bandepakker og andre stramninger på våbenlovgivningen på retsområdet rammer vores sport og det frivillige foreningsliv i skydesporten
I debatten deltager folketingsmedlem og formand for folketingets Retsudvalg Steffen Larsen, retsordfører for Liberal Alliance samt folketingsmedlem og medlem af Kulturudvalget, EU-ordfører for Venstre, tidligere borgmester Kim Valentin.
Vi får forhåbentlig spændende debat om alt fra politiets sagsbehandlingstider over nye skydediscipliner og våbentyper - fx inden for dynamiske sportsskydning - til de miljømæssige stramninger på bly og støj, som er en udfordring for vores riffel- og flugtskydningsbaner. Samt om vilkårene for det frivillige idrætsliv anno 2023 i det hele taget.
En politiske debat går ofte begge veje. Så, vi kan sikkert også få nogle gode råd fra politikerne til hvordan både vi som skydesportens hovedorganisation og den enkelt skytteforening kan bidrage til en bevarelse og udvikling af skydesporten. Til gavn for både os selv og det samfund vi er en del af.
Kom og vær med på årsmødet. Sidste tilmeldingsfrist er den 11 marts 2023 kl. 14.00.
Tobias Sandager har i januar/februar været i praktik hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), hvor han blandt andet har arbejdet med spørgeskemaundersøgelse til talent- og udviklingscentre, fondsansøgning og udtagelseskriterier.
Tobias har bl.a. mange opgaver stået for at udforme, analysere og evaluere spørgeskemaundersøgelsen som alle vores talent og udviklingscentre netop har gennemført. Et produkt som kommer til at skabe fundament for de fremtidige partnerskabsaftaler med centrene. Tusind tak til Tobias for hans nuancerede blik og gå-på-mod, udtaler Udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen.
Tobias fortæller om praktikperioden:
Efter 5 ugers praktikforløb i Dansk Skytte Union er jeg kommet i job andetsteds i DIF og Idrættens Hus. Dette job ville jeg aldrig havde fået, hvis ikke for de kompetencer og egenskaber jeg fik lov til at anvende, lære og blive gjort opmærksom på jeg besad, gennem mit arbejde med i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Jeg er glad og stolt over jeg har fået lov til at give mit lille bidrag til den sportslige psykologiske tryghed hos de danske skytter, og håber at det positive arbejde og den positive udvikling fortsætter.
Jeg er glad for jeg har kunne bidrage med at få tyndet ud i nogle af opgaverne for udviklingskonsulenterne så deres fokus har kunne være på at udvikle skydesporten, hvis næsten utallige nuancer jeg gennem mit arbejde har fået øjnene op for, og som jeg i fremtiden vil være mere opmærksom på end tidligere.
Jeg er yderst taknemmelig for at have haft muligheden for at få en indsigt og hverdag i et ”voksen” job, efter mange år på skolebænken, og de erfaringer og den lærring jeg har fået, vil komme med mig videre i fremtiden.
Udtagelseskriterierne for skeet og OL-trap i 2023 følgende:
Disse udtagelseskriterier er et produkt af den Sportslig Strategi 2023-2028, hvor vi ønsker at sikre størst mulig transparens og gennemsigtighed ved udtagelse til ISSF landsholdene.
Du inviteres til reception i anledning af indvielsen af Dansk skydnings nye Olympiske Wall of Fame.
Det sker fredag den 24. marts kl. 17:00
Sted: Sekretariatet, Idrættens Hus, 4. sal, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby.
Vi byder på et let traktement ved receptionen.
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan i samarbejde med Team Danmark præsentere
landsholdstilbuddet: Team Danmark Udviklingsgruppe.
Team Danmarks Udviklingsgruppe er et træningstilbud der er tiltænkt ambitiøse og dygtige junior og
senior atleter. Formålet er at sikre fortsat udvikling af de atleter der er ”fanget” i overgangen fra
juniorlandsholdet til landsholdet. For at sikre udviklingen af disse skytter, er Team Danmark
Udviklingsgruppe et træningstilbud, som skal supplere den daglige træning i atletens talent- eller
udviklingscenter.
Skeet:
Riffel:
Pistol:
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) afholder Skydesportens Dialogmøde inkl. ordinært årsmøde den 25. marts 2023 i Idrættens Hus i Brøndby.
Vi har netop udsendt mail til medlemsforeningernes mailadresser med indkaldelsen og information om program og tilmelding.
Se mere herunder:
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) indkalder, som tidligere annonceret, til ordinært årsmøde i henhold til vedtægternes § 7.
Tid og sted
Lørdag den 25. marts 2023 kl. 14:00
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby.
Dagsorden og program
Ordinært årsmøde afholdes på Skydesportens Dialogmøde, hvor foreningerne fra kl. 09:30 også kan deltage i Aktivitetskomiteernes årsmøder i ISSF Pistolskydning, ISSF Riffelskydning, Sortkrudtskydning og Flugtskydning, samt deltage i den politiske debat: Skydesporten i Danmark. Klemt mellem frivillighed og bandepakker.
Mødemateriale lægges også løbende på denne side - dog senest 14 dage før årsmødets mødets afvikling.
Tilmelding
Tilmelding til årsmøde skal, jf. vedtægterne, ske seneste lørdag den 11. marts 2023 kl. 14.00 med angivelse af foreningens stemmeberettigede og øvrige deltagere. Tilmeld dig her...
Via samme link tilmeldes til øvrige programpunkter i løbet af dagen.
Pris
Deltagelse i årsmøde og Skydesportens Dialogmøde er uden beregning for foreningernes stemmeberettigede deltagere og medlemmer af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s aktivitetskomiteer. Pris for forplejning for øvrige deltagere er kr. 250,00, som betales ved tilmeldingen.
Vel mødt – kom og vær med til at skabe en god stemning, en livlig debat og ikke mindst hylde prismodtagere!
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) mistede tirsdag en af de gode gamle kæmper.
Æresmedlem Bendt Rasmussen afgik ved døden 91 år gammel.
Bendt har været skydeudvalgsformand i Dansk Skytte Union, formand for Skydeidrættens Venner samt formand i Dansk Flugtskydnings Forbund.
Ære være hans minde.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s formand John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach mødtes i dag med den nytiltrådte justitsminister Peter Hummelgaard i Justitsministeriet.
På dagsorden var blandt andet drøftelser af samarbejdet med Justitsministeriet og Rigspolitiet/Politiets Administrative Center (PAC), status for fremdriften i de verserende sager på våbenlisten, samt planer for det kommende lovarbejde på våbenområdet. Herunder ministerens forventninger til en ny bandepakke.
Formand John Hansen udtaler efter mødet:
Jeg oplever, at den nye justitsminister både er lydhør og interesseret i vores erfaringer med de lovgivningsmæssige forhold og problemstillinger, der er for skydesporten i Danmark. Samtidig tilkendegiver han positivt, at han ser frem til at videreføre den dialog, der blev indledt af hans forgænger på posten. Med intentionen om, at nye tiltag kan fungere i praksis i skytteforeningernes hverdag.
På mødet blev sagsbehandlingstiden hos PAC endnu en gang vendt. Det nye regelsæt på området er mere kompliceret end tidligere og giver derved et mere kompliceret system til sagsbehandlingen. PAC arbejder fortsat på afviklingen af sagspukkelen og på at sikre tilstrækkeligt med kendskab til systemet hos medarbejderne, så der kan komme mere stabilitet på området, nu hvor systemet er gået i drift.
John Hansen fortæller:
På mødet fik vi atter lejlighed til at fortælle ministeren og ministeriet om vores syn på de problemstillinger, vi gennem snart lang tid har oplevet med våbenregistreringen. Samtidig benyttede vi muligheden for at fremhæve vores ansøgning om, at blive fritaget fra EU-direktivets magasinkapacitetsbegrænsning på 20 skud for pistolmagasiner og 10 skud for riffelmagasiner. Det vil betyde meget for vores IPSC-skytter, og deres forhold vil kunne nærme sig lande, vi normalt sammenligner os med.
Torsdag den 16. marts 2023 er der planlagt nyt møde i Holstebro med Politiets Administrative Center om status på våbenregistreringen.
Bronzemedalje til Rikke Mæng Ibsen i riffel 50m 3 x20 Dame og sølvmedalje til Stephanie Grundsøe i riffel 50 m 60 skud liggende Dame.
Frederik Larsen (DSB/ASF) stiller op i pistol 10m herrer. Emma Nørholm Koch (Ballerup) og Anna Skade Nielsen (Særslev) stiller op i riffel 10m Dame. Mens Rikke Mæng Ibsen (Trehøje) og Stephanie Grundsøe (Ballerup) stiller op i både riffel 10m Dame, riffel 50m 60 skud liggende og riffel 50m 3x20 Dame.
Anna Skade Nielsen kom i finalen i riffel 10m ved World Cup i Jakarta. Hun fik en fjerde plads i kvalifikationen med 629,8 point.
I finalen blev Anna nr. fem. Stort tillykke Anna.
"Super glad for dagens resultat, sidste år synes jeg det var gang på gang, at det var ligeved og næsten, så virkelig dejligt at starte årets store konkurrencer sådan. Jeg er dog lidt ærgelig over at jeg ikke kunne hive en medalje med hjem i finalen, når jeg var så tæt på. Det var udfordrende med gulvet og varmen, men jeg havde heldigvis også en masse gode skud, som jeg lærte af”, udtaler Anna efter finalen.
Stephanie Grundsøe blev nr. 10 i kvalifikationen med 627,6 point.
Emma Koch blev nr. 13 i kvalifikationen med 626,8 point.
Rikke Mæng Ibsen blev nr. 19 med 626,1 point.
Frederik Larsen blev nr. 18 med 570 point i pistol 10 m herre ved World Cup i Jakarta.
Efter kvalifikationen fortæller Frederik: "World Cup i Indonesien blev ikke som håbet, desværre. Jeg var klar med gode prøveskud, men får aldrig fat i den rigtige stime under skydningen, og får aldrig rigtigt hul på 10eren".
Stephanie fik sin flotte 2. plads med 620,7 point.
“En sjov men udfordrende liggende skydning i dag. Vinden var tricky, men jeg fik godt styr på den til sidst. Det var super fedt at have en ekstra konkurrence i programmet som forberedelse til 3x20 konkurrencen om 2 dage - og så er det jo også lækkert at få en medalje med hjem", fortæller Stephanie.
Rikke Mæng Ibsen blev nr. 6 med 618,1 point.
"i dag skulle bruges som træning frem mod 3x20 konkurrencen på fredag. Synes jeg havde en fin skydning og fik en masse nyttige informationer med her fra.", fortæller Rikke efter kvalifikationen.
02:00 - 03:30: Riffel 50m 3x20 Dame
Rikke Mæng Ibsen og Stephanie Grundsøe
Rikke skyder sig til en flot 3. plads ved finalen og ender med en total på 602,0 point.
Efter finalen fortæller Rikke:
En bronze ved årets første World Cup må man hvis ikke klage over. Det var en virkelig hård finalen, men ekstrem varme og en vind der næsten var umuligt at læse og kontrollerer. Men jeg er glad for at det lykkes mig at holde fokus og tage en bronze medalje med hjem til Danmark🇩🇰
Tak til alle dem som har fulgt med hjemme fra Danmark, det betyder utroligt meget for alle os skytter.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bliver en del af DM-ugen 2023.
Der er lagt op til en sportsoplevelse uden lige, når der skal dystes om flere end 200 danmarksmesterskaber i over 35 sportsgrene i Aalborg den 22.-25. juni 2023.
DM-ugen havde sin debut i Aalborg i 2022, og det blev en kæmpe succes, der er kommet for at blive. Hundredetusinde tilskuere fulgte med i Aalborg, da godt 2.500 atleter kæmpede om DM-guldet i hver deres sportsgren.
I 2023 vender DM-ugen retur med ni nye sportsgrene, og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bliver nu en del af det succesrige ”mini-OL”, når der afholdes DM i pistol, riffel, flugt skydning og Dynamisk Sportsskydning i Aalborg.
Bag eventet står DIF - i tæt samarbejde med de mange specialforbund, lokale klubber og værtsbyen Aalborg, der også dannede rammen om DM-ugen 2022.
Skydesporten har følgende DM'er med:
Den 5.-13. marts afholdes årets EM i Riffel og Pistol 10 m i Tallin.
Efter World Cup i Jakarta er hele holdet til EM 10 m nu udtaget.
Holdet til EM i Tallin er:
Riffel 10 m dame
Rikke udtages på realistisk top 8. På de primære vurderingskonkurrencerne har hun skudt 629,1, 629,8 samt 630,5 point. På de sekundære konkurrencerne har hun blandt andet skudt dansk rekord på Swedish cup med 632,4 point samt 628,7, 629,4 og 629,3 point ved LF open og Swedish cup.
Anna Nielsen udtages også på en realistisk top 8. På de primære vurderingskonkurrencerne har hun skudt 629,8, 629,2 samt 628,5 (På VM i Cairo).
Begge atleter satser meget hårdt for at komme i finale og vinde medalje til EM.
Emma Koch skød fine 626,8 point ved World cuppen i Jakarta og dermed bliver hun den 3. atlet i vores gode damehold i riffel 10 m.
Riffel 10 m herrer
Nicklas Kildehøj, BPI
Nicklas udtages på en realistisk top 8-top - 15 niveau. På de primære vurderingskonkurrencerne har han skudt 629,2, 628,4 og 628,3. På VM i Cairo skød han 626,8 og på de sekundære konkurrencerne har han skudt 630,3, 628,8 og 630,2. Han er en atlet som satser og træner meget hårdt for at komme i finale til EM.
Riffel 10 m damejunior
Anne Nielsen, Thisted Skyttekreds.
Anne udtages på en realistisk top 8 - top 15 niveau. Anne har skudt flot og stabilt ved de primære vurderingskonkurrencer (625.1, 627.1, 627.4), samt ved Swedish Cup (624.7, 624.3). Disse stabile præstationer suppleres med en flot og fremadgående udvikling i de seneste år. Anne er en dedikeret og seriøs atlet, som er udvalgt til at repræsentere dannebrog, samtidig med at hendes kommende EM skal være en videreudvikling på hendes indsamling af international erfaring.
Pistol 10 m herrer
Frederik Larsen, DSB/ASF.
Frederik udtages på realistisk top 15. Han har ikke skudt så mange konkurrencer på det seneste, men skød 582 point på den primære vurderingsskydning i Gundsølille (hvilket er et realistisk top 8 resultat). På VM skød han 573 point. Frederik satser og træner meget hårdt for at komme i finale til EM.
Pistol 10 m damejunior
Michelle Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Michelle udtages på en realistisk top 8-top 15 niveau. Michelle har skudt flot og stabilt ved de primære vurderingskonkurrencer (565, 564, 565, 566). Disse stabile præstationer suppleres med en flot og fremadgående udvikling gennem de seneste år. Michelle er en dedikeret og seriøs atlet med flotte præstationer i bagagen. Derfor er hun udvalgt til at repræsentere dannebrog ved det kommende EM.
ISSF's forretningsudvalg har holdt deres første møde i 2023, hvor de har valgt alle medlemmer til ISSF komiteerne.
Vores danske dommer Jane Mønster blev genvalgt til ISSF riffelkomiteen, samt udpeget som en af de fire dommere ved det kommende OL i Paris i 2024.
Jeg er utrolig glad for at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) fik genvalgt Jane Mønster til ISSF riffelkomiteen på det sidste Councilmøde. Jane er meget vellidt blandt sine andre kollegaer i komiteen, udtaler John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Rene Mønster samt Kuno Danielsen blev desværre ikke valgt ind i henholdsvis dommerkomiteen og flugtkomiteen.
Elitearbejdet i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er opdelt i to grupperinger; Team Danmark Udviklingsgruppe og Team Danmark Elitegruppe.
Formålet med disse grupperinger er at målrette de trænings- og ressourcemæssige indsatserne, så vores atleter i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan understøttes bedst muligt i deres rejse på vejen til verdensklasse.
Der er netop udviklet nye udtagelsesmanualer, som understøtter denne gruppering.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) vil gerne takke alle Støtteforeningens medlemmer for at støtte skydesporten i Danmark.
Det var vigtigt, at vi nåede mindst 101 medlemmer inden året løb ud, og det lykkedes efter en ihærdig indsats fra frivillige, familiemedlemmer, bestyrelse og ansatte.
Det betyder, at Skydesportens Støtteforening overlever og det kunne ikke være en bedre gave til os alle, da det betyder en hel del for foreninger, aktivitetskomiteer og eliteatleter at få denne hjælp og anerkendelse.
Vi håber, at mange også i 2023 vil melde sig i Skydesportens Støtteforening og støtte skydesporten.
Ny rekord er netop blevet anmeldt og godkendt.
Rekord dato: 3. Januar 2023
Årsag/sted: Swedish Cup 2023, Sävsjö Skyttecenter, Sverige:
Skydedisciplin: 10m luftgevær
Skyde Art: Individuel
Skytte: Rikke Mæng Ibsen, Trehøje Skytteforening
Klasse: Dame
Rekord: 632,4 point
Tidligere rekord havde Stine Nielsen Særslev Skytteforening med 631,6 point.
Nu kan du se den sidste version af skeet 2022 ranglisten pr. 31. december 2022.
Ranglisten findes i tre udgaver:
Det er den gennemgående tilbagemelding fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) i forbindelse med den netop gennemførte status på vores fem strategispor i strategiaftalen med DIF - for perioden 2022-2025.
De fem spor i strategiaftalen er:
1️⃣ Organisationsudvikling: Der især handler om en ny organisering med et ligestillet medlemsdemokrati hvor medlemsforeningerne er direkte medlem af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark);
2️⃣ Talentudvikling: Der især handler om at facilitere og styrke skydesportens talentmiljøer i foreningerne, og hvor der i 2022 landede en ny sportslig strategi herfor - udviklet i samarbejde med vores interessenter;
3️⃣ Foreningsudvikling: Der især handler om at styrke rollen som det sted skytteforeningerne kan gå hen for at få assistance til deres fortsatte udvikling. Og for at konkretisere dette arbejde vedtog bestyrelsen i december en handlingsplan for foreningsudvikling;
4️⃣ Vejen til en grønnere skydesport: Der især handler om konkrete tiltag, der kan gøre skydesporten grønnere, så der fortsat kan dyrkes sportsskydning i hele landet i mange år frem. I 2022 ved blandt andet at igangsætte et arbejde for at få udarbejdet specifikke anbefalinger i samarbejde med fire foreninger og et konsulenthus;
5️⃣ Skydesportens soldaterprojekt: Der især handler om at skydesporten bidrager til at reintegrere og resocialisere fysisk og psykisk skadede veteraner i samfundet, ved at skabe nye og understøtte eksisterende træningsfællesskaber for veteraner og deres pårørende.
Strategiaftalen er naturligvis et centralt element i den fortsatte udvikling af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) som den mest alsidige medlemsorganisation for skydesporten i Danmark - med det bredeste felt af discipliner og interesser. Men samtidig er den tilhørende årlige strategistøtte på kr. 1.350.000 også af stor betydning for den konsulentbistand, vi kan yde skytteforeningerne.
På møde med DIF i februar vil de kommende indsatser blive fastlagt og gennemgået, med fokus på hvilken positiv effekt der kan skabes.
I første kvartal af 2023 vil PAC begynde at besøge skytteforeninger for at godkende deres våbenopbevaring i forbindelse med behandlingen af en SKV1-ansøgning.
De vil komme på besøg i 2 forskellige situationer:
Der har ikke tidligere været praksis for at skytteforeningernes våbenopbevaring har været godkendt i forbindelse med SKV1-ansøgningerne. Det er imidlertid Politiets Administrative Center, der meddeler skytteforeninger tilladelse til at besidde våben, og det er et krav, at det skal være ubetænkeligt at godkende foreningens ansøgning.
Det er derfor Politiets Administrative Center, der godkender skytteforeningernes våbenopbevaring i forbindelse med SKV1-ansøgningerne. Skytteforeningernes skydebaner og kontrol med deres våbenbeholdning kontrolleres fortsat af den politikreds, som foreningen hører under.
Skytteforeningernes våbenopbevaring godkendes efter Våbenbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 2531 fra 2021 om våben og ammunition mv. § 24, og politiet har mulighed for at stille yderligere krav af hensyn til sikkerheden. Kravene til skytteforeningernes opbevaring kommer blandt andet an på skytteforeningernes våbenbeholdning, typer af våben, foreningens beliggenhed, udrykningstid, tilkørselsforhold mv.
Foreningerne skal forvente et generelt krav om alarm, der skal gå til en af Rigspolitiets godkendte kontrolcentraler. Sikringsniveauet for alarmen vil komme an på en konkret vurdering, og den vurdering vil blive taget i forbindelse med besøget hos skytteforeningen.
Skytteforeningerne vil blive kontaktet, når de har indsendt en SKV1-ansøgning med henblik på at aftale en fysisk gennemgang af deres våbenopbevaring.
Efter et velafholdt møde i arbejdsgruppen ”International Konkurrenceskydning i de Olympiske Skydediscipliner” (IKOS), er udtagelsesmanualen for de olympiske skydediscipliner for 2023 klar.
Her kan du læse hvordan man kommer i betragtning til de forskellige landshold, samt hvordan man bliver indstillet til optagelse i Team Danmark Udviklingsgruppe og Team Danmark Elitegruppe.
Flere foreninger søger midler hos Velliv og deres pulje til Lokal Trivsel - hvor man kan søge op til 50.000 kr. til en indsats der styrker den mentale sundhed for andre voksne, der hvor du bor.
Velliv Foreningen inviterer til online møde om ansøgningssporet Lokal trivsel den 9. december kl. 10:00-11:00, hvor foreninger NGOer, netværk o.lign. kan høre om muligheder for at søge penge hos dem.
Nøgleord er mental sundhed, fællesskab og kamp mod ensomhed.
Læs mere eller tilmled jer det online møde via linket her: Søg penge til lokal trivsel | Velliv Foreningen
Danmark fik to fine medaljer lørdag til Jesper Hansen, skeet og Rikke Mæng Ibsen, riffel 50m 3 positioner damer.
Flot guldmedalje til Jesper Hansen
Jesper vandt semifinalen over Vincent Hancock fredag.
Bagefter udtalte Jesper Hansen:
At møde Vincent er altid en udfordring. Men det var en rigtig god semifinale, hvor jeg havde fokus på opgaven. Jeg gik nogle gode starter som gav mig en plads i guldmatchen.
I guldmatchen i dag lørdag vandt Jesper Hansen over Luigi Lodde fra Italien med 7 point ud af 10. Efter kampen sagde Jesper:
Banen i Cairo i dag var meget udfordrende med et skarpt men og vekslende sollys og vind, som gjorde at lerduerne blev trykket ned. Men jeg holdt mig til min plan hele vejen igennem skydningen, så godt, at jeg først ikke forstod at jeg havde vundet Golden Tagget. En rigtig god afslutning på denne meget lange 2022 sæson.
Flot bronzemedalje til Rikke Mæng Ibsen
Rikke Mæng Ibsen er i finalen i riffel 50m 3 positioner Damer med en femte plads i kvalifikationen og score på 590. Rikke udtaler:
Er så glad for at være videre til finalen på lørdag. Det var en rigtig god skydning i dag, der var en masse nerver som lige skulle under kontrol, men da jeg fik det så kørte det.
Rikke vinder en bronzemedalje i riffel 50m 3 positioner dame efter en imponerende ståskydning.
Rikke udtaler efter finalekampen:
Mega fedt at komme hjem med en bronze medalje ved årets sidste konkurrence. Det var ikke lige min finale i de knælende, men kom godt efter det og hentet en masse i de stående. Det har været et rigtig god stævne og nu bliver det godt med lidt juleferie fra skydning.
Stort tillykke til begge skytter!
I weekenden 25. – 27. november deltog 127 riffelskytter i LF Open 2022 i Eskildstrup Hallen.
Det er 13. og sidste gang stævnet afholdes, da arrangørerne, Tingsted Skytteforening og Loland-Falster Skytteforbund, ønsker at stoppe mens stævnet er en succes.
Stævneleder Mikael Green fortæller om starten:
Vi ville arrangere et stævne, hvor juniorskytter kunne komme og opleve et internationalt stævne. Vi startede i en uopvarmet lagerhal med 50 junior- og seniorskytter i frostvejr. Det gik ikke i længden, så året efter flyttede vi til Eskildstrup, hvor vi har holdt stævnet siden.
Vi løb det i gang i løbet af 3-4 år og fik fornemmelsen af at vi havde fat i det rigtige. I starten var stævnet i en hal, men da vi passerede 100 deltagere, tog vi nummer to hal i brug. Når skytterne tog afsted efter stævnet, var det altid med et ”Vi ses næste år”.
Mikael fortsætter med at fortælle om beslutningen om at stoppe stævnet:
Vi har vendt beslutningen om at stoppe grundigt i arrangørgruppen, og der er især to grunde til at det i år er sidste gang med LF Open. Det ene er, at vi gerne vil stoppe mens det går godt, så vi kan huske tilbage på de gode år, og ikke har den fornemmelse at vi skulle have stoppet for to år siden. Den anden er at gruppen af frivillige bliver færre og det er svært at rekruttere nye. Gruppen af 25-45-årige bliver mindre i foreningen, så det må være nu at vores engagerede og trofaste frivillige får lov at gå på frivilligpension. Vi har haft 13 gode år sammen om LF Open.
En af deltagerne ved LF Open 2022 var Matias Ligaard på 17 år, som skyder for DSB/ASF og træner i Trehøje og Ørre i Talentcenter Vest. Matias deltog i LF Open for anden gang. Matias fortæller:
Jeg kan godt lide dette stævne for her er masser af mennesker og konkurrence, så jeg skal gøre det godt for at komme på podiet. Samtidigt har jeg gennem det sidste år fået venner fra andre lande og her er der god lejlighed til at møde sine gode venner. Næste større stævne for mig bliver Swedish Open i januar, som jeg deltager i for første gang.
Vi har modtaget en tidlig julegave i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og det er en af de helt store!
Efter en årelang dialog og armlægning med Justitsministeriet og Miljøstyrelsen, er det nu endelig lykkedes os i Skydesport Danmark at få adskilt vores flugtskytteinstruktør uddannelse fra jagttegnsbekendtgørelsen i Danmarks Jægerforbund og de uddannelser der ligger under Miljøstyrelsen. Med andre ord, det er altså lykkedes os at få adskilt sport og jagt fra hinanden, og vi kan dermed begynde at tilbyde flugtskytteinstruktør uddannelsen i Skydesport Danmark igen. Det bliver derfor muligt at uddanne sig til flugtskytteinstruktør på skydebanen igen, uden at det også er et krav om gældende jagttegn.
De første uddannelsesdage bliver 4.-5. februar 2023 i Aalbord - Tilmelding kommer snarest.
Simon Hansen, udviklingskonsulent fortæller: I dag er en kæmpestor dag i flugtskydnings regi. En dag som rigtig mange klubber og skytter har håbet på ville komme, men som længe har ligget så langt ude i horisonten at den næsten ikke kunne anes. Men med et, er dagen kommet med raketfart. Det betyder at vi kan tilbyde uddannelser i flugtskytteinstruktør igen! Sportens vilkår ændres dermed markant og giver mulighed for, at ansvaret som instruktør ikke kun tilfalder dem som også går på jagt. Det vil uden tvivl betyde et kæmpe løft for klubberne og de skytter som gerne vil på et flugtskytteinstruktør uddannelse – jeg glæder mig til at vi fra Skydesport Danmark igen i det nye år, kan tilbyde kurserne rundt omkring i landet. Lige nu arbejder vi med to lokationer i starten af 2023 (Aalborg og Horsens), men jeg forventer at flere værtsklubber vil melde sig til løbende.
Hvis du og din klub ønsker at deltage i flugtskytteinstruktør kursus eller ønsker at afholde det, så tøv ikke med at kontakte udviklingskonsulenten Simon Hansen på sfh@skytteunion.dk.
Kurserne for flugtskydningsinstruktør bliver der løbende orienteret om via vores nyhedsbrev, på vores hjemmeside og vores sociale medier.
Vi glæder os til at udbyde kurserne igen og til at se alle de nye flugtskydningsinstruktører som vil komme i det nye år.
Åbent brev til det nyvalgte Folketing af Jakob Vels, formand, Skyttelauget Kongens Lyngby, Mads Peter Bach, formand, Aalborg Skyttekreds, Mikael M. Hannibalsen, formand, Sejs-Svejbæk Sortkrudtsskytter, Rene Fomsgaard, formand, Horsens Flugtskytte Klub og Lars Green Bach, generalsekretær, Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Valget til Folketinget, som blev afgjort tirsdag den 1. november, stod i krisernes tegn. Hvad enten det handler om inflation, energi, klima, trivsel eller sikkerhedskriser, så fylder det i overskrifterne. Helt naturligt – for det er vigtige kriser at løse for vores land og samfund.
Men zoomer vi ind på vores skytteforeninger, ser vi imidlertid også en række udfordringer, som vi bør have for øje. Ellers risikerer vi at sætte noget meget værdifuldt over styr.
Det frivillige engagement har en høj menneskelig værdi. Der er en glæde ved at gøre noget for andre og være med til at gøre en forskel i foreningsfællesskabet. Det skaber både trivsel og giver energi. Foreningslivet er samtidig en hjørnesten i vores demokrati og borgernes demokratiske dannelse. Endelig giver civilsamfundet et stort økonomisk bidrag til værdiskabelsen i landet på helt op mod 315 milliarder kroner.
Skytteforeningerne har siden 1860’erne været en integreret del af vores foreningsliv med fællesskab, færdigheder og folkeoplysning i centrum. Vi kan meget af det, som i dag er de vestlige demokratiers udfordring – troen på fællesskabet og værnet om de individuelle frihedsrettigheder.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fx iværksat et projekt på baggrund af forskning, der viser at børn og unge med ADHD får noget godt ud af at gå til skydning. Ro og fokusering hjælper dem ikke kun i sporten, men også i skolen og videre ud i livet. Et projekt sammen med TrygFonden og ADHD-foreningen.
I den hidtidige valgkamp savner vi, at der rettes fokus på netop alt det vores frivillige foreningsliv løfter. Det står nemlig skidt til på en række områder, og rækken af benspænd bør et nyt Folketing have en ambition om at løse.
En ny bandepakke blev præsenteret lige inden valget blev udskrevet. Vi bakker helt overordnet op om regeringens kamp mod bandekriminaliteten. Men det er ikke i orden med nye forslag om yderligere stramninger i skytteforeningernes adgang til at optage nye medlemmer, når det i forvejen tager politiet over 200 dage at godkende et nyt medlem. Det ødelægger tilgangen af børn, unge og voksne til vores del af foreningslivet – og det er jo bare ikke alle, som kan eller vil gå til fodbold, gymnastik eller svømning.
Når vi spørger ind til grundlaget for stramningerne, er svaret, at det er Rigspolitiets ”fornemmelse”, at skytteforeningerne bliver infiltreret og udnyttet. Det er ikke virkeligheden ude i foreningerne. Vores oplevelse er tværtimod, at skytteforeninger netop er en del af løsningen, da de i høj grad formår at spotte mistænkelige personer.
Kriminelle er i alle dele af samfundet, men skytteforeningerne er langt fra overrepræsenteret i statistikkerne. Derfor må yderligere stramninger være funderet i tal og fakta. Den minimale risiko for misbrug af skydesporten af enkelte gale mennesker må altid må vejes på en vægt, hvor det skytteforeningerne bidrager med til samfundet, ligger i den anden vægtskål.
Vores foreningsliv udfordres samtidig af, at nogle af vores sportslige discipliner savner ligestilling, så fællesskabet kan udvikle sig og skytter kan repræsentere Danmark i alle internationalt anerkendte konkurrencer. I disse år vokser dynamisk sportsskydning – en disciplin hvor man bevæger sig og gennemfører en skydebane på tid. Sporten udøves på højt internationalt niveau med verdensmesterskaber, men Danmark er modsat lande vi normalt sammenligner os med afskåret fra at deltage fuldt ud, da halvautomatiske rifler til sportsskydning er blevet afvist af Justitsministeren. Og det til trods for, at der allerede er givet tilladelse til private halvautomatiske våben uden for skydesporten. Den manglende ligestilling bekymrer os, for den stempler os og vores sport som farlig, til trods for alt det gode vi bidrager med - som skytter, frivillige foreninger og en bredt favnende sportsgren med en lang og stolt tradition i Danmark.
Tung administration er vores altoverskyggende problem. Det tager, som nævnt, over 200 dage at få godkendt en ny skytte til at anvende et våben i en skytteforening. Så når vi byder nye medlemmer velkommen til vores foreninger, kan de få enkelte prøveskydninger og så ellers vente over et halvt år på behandling i Politiets Administrative Center for våbentilladelser. Imens kan den nye sportsudøver ikke være en del af aktiviteterne og fællesskabet i klubben.
Et er den urimelige ventetid. Noget andet er, at der også er lagt en stor administrativ opgave og ansvar ud i skydesportens organisationer, hvor der bruges over seks årsværk – finansieret af sporten og skytterne selv, til at understøtte politiet. Dertil har foreningernes formænd opgaven og ansvaret med registrering og administration, som vi ikke tør gøre op i timer. Det handler om mere end nye medlemmer. Hvis skytten skifter våben eller en forening skifter formand skal de igen godkendes. Alt dette kræver udfyldelse af de samme blanketter igen og igen – og gør det svært, at få nye folk til bestyrelser og det frivillige arbejde. Det kan gøres bedre.
Vi er ikke imod kontrol af skydevåben. Tværtimod. Vi er en del af løsningen, når vores foreningsformænd løbende vurderer nye og eksisterende medlemmer. I værnet om vores sport, passionen og samværet er vores fokus skarpt rettet på at forhindre misbrug af vores sport, men Justitsministeren og Folketinget må samtidig sørge for at få sagsbehandlingstiden ned. Derudover vil vi gerne af med at skulle godkende vores egne medlemmer. Vores skytteforeninger ønsker i bund og grund mere tillid til det frivillige foreningsliv, i stedet for mere kontrol og administration.
Skydesportens kommercielle indtægter er ikkeeksisterende. Alligevel har vi ambitiøse skytter, der arbejder utroligt hårdt for at realisere internationalt medaljepotentiale i flere discipliner. Skydesporten har siden 1896 repræsenteret Danmark med hele 80 olympiske atleter, og vi mærker helt tydeligt respekten og anerkendelsen af vores sport, når vi vender hjem fra udlandet med medaljer. Men økonomien i dansk eliteidræt er begrænset og regeringens finanslovsforslag indeholder samtidig besparelser på området. Det presser medaljepotentialet. Skytter må droppe ud af sporten, da de ikke kan finansiere tilværelsen som eliteatlet. Som forbund mangler vi finansiering af trænere med de bedste kompetencer til at udvikle eliteskytter på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team Danmarks ekspertiser vil blive reduceret, så færre atleter kan drage nytte heraf i deres udvikling.
Internationale analyser viser, at dansk skydesport har præsteret på trods i de seneste år. Problemet er, at når man præsterer på trods, så er det på lånt tid. Det slider på atleterne og dem der er tættest på dem i hverdagen, når de skal bruge en masse kræfter på at strikke en hverdag og indkomst sammen. I stedet bør den politiske velvilje, som den Jesper Hansen oplevede ved sin hjemkomst med medaljen fra OL i Tokyo, omsættes til konkrete initiativer der understøtter, at guldet rent faktisk vindes i hverdagen.
Vi repræsenterer hver især nogle af dansk skydesports mange stærke foreningsfællesskaber, og sammen med mange andre frivillige inden for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er vi med i et fællesskab af titusindvis af danske skytter i 360 foreninger.
For uanset om det handler om frivillighed, våbensikkerhed, guld til Danmark eller ADHD er vi parate til at yde vores bidrag. Til glæde for det enkelte menneske og det danske samfund. Vi håber, at et nyt Folketing vil skyde symbolpolitikken ned og løse benspænd for foreningslivet i et konstruktivt samspil med os.
Invitation til lokale trænernetværksmøder i henholdsvis København, Fredericia og Viborg.
I samarbejde med DIF indbyder Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) talent- og udviklingscentrenes trænere og sportschefer samt interesserede træner fra talentudviklende foreninger til trænernetværksmøde.
Netværksmødet har til formål at kickstart et større samarbejde på tværs af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s talentudviklende foreninger og vil være en tilbagevendende begivenhed i lokale- og nationale sammenhæng. Møderne vil indeholde forskellige oplæg der omhandler forskellige relevante problematikker, der præger dagligdagen i de talentudviklingen foreninger i dansk skydesport.
Emnet for dette trænernetværksmøde vil være trænerudvikling med fokus på talentudviklingsmiljøer og mental sundhed. Kasper Henriksen og Janne Mortensen fra Mental Motion vil stå for workshoppen.
Workshoppen bliver afholdt geografisk fordelt i landet, så alle foreninger har mulighed for at deltage en hverdagsaften uden at skulle køre land og rige rundt:
Der vil serveres aftensmad kl. 18:00-18:30 hvor efter workshoppen starter.
Tilmelding inden 1/11 -2022 sker via følgende link (indsæt link) (tilmeld dig den workshop der ligger tættest på dig).
Pris for medlemmer af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark): Gratis
Pris for ikke-medlemmer: 500 kr
Mandag 3 oktober 2022 var Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) igen til infomøde med Politiets Administrative Center (PAC) om status på det nye våbenregister.
Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen fortæller:
Systemet er nu overgivet til PAC som skal drifte systemet, men det betyder ikke at alt fungerer 100 %. Det er derfor ikke klar 1. november, som lovet, men i øjeblikket forventes mere normal behandlingstid fra starten 2023. Dette er meget skuffende for os alle sammen.
Der er allerede nu aftalt et nyt infomøde i midt november, så vi forhåbentlig kan høre om fremgang fra 1 november og 14 dage frem. Der er stadig mange ubehandlet sager.
Det skal dog siges, at meldingen også er at det går fremad med antallet af sager der bliver behandlet for tiden.
Folketingsvalget er nu udskrevet og det var ikke helt med i planen, nu hvor vi endelig havde fået den siddende justitsminister i tale og det gik lidt fremad for os.
lyder det vider fra John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Der vil, som det ser ud lige nu, stadig være udvidet ressourcer til rådighed hos PAC til at fortsætte de store bunker sager.
Realdania har åbnet for en pulje på i alt 2 mio. kr., som skal give økonomisk støtte til at genoptage eller videreudvikle nogle af de mange aktiviteter, der blev igangsat i coronatiden.
Coronatiden skabte nye måder at agere på i mange foreninger og fællesskaber, og som en del af Realdanias indsats, ’RESPOND-rammerne for den nye hverdag’, skal det undersøges, hvordan COVID-19 påvirkede vores adfærd, og hvordan vi kan omsætte den nye viden og nye initiativer til bedre livskvalitet i fremtiden.
Som led i den indsats åbnes der nu for puljen ’De nye folkerum’, hvor foreninger og NGO’er kan søge om op til 100.000 kr. i støtte til aktiviteter inden for følgende fire fokusområder:
Puljen er allerede åben, og der er sidste ansøgningsfrist mandag den 28. november.
Læs mere om puljen på Realdanias hjemmeside
Ansøg på Realdanis hjemmeside
Hvem kan søge?
Hvad kan der søges penge til?
Pengene kan blandt andet bruges til:
Man kan ikke få støtte til udgifter til at evaluere aktiviteten eller udgifter til drift såsom løn og administration. Hvis det ansøgte beløb er i den højere ende, lægges der vægt på, at I kan medfinansiere aktiviteten. Medfinansieringen kan eksempelvis være økonomisk støtte fra en anden fond eller en kommune, eller det kan være de arbejdstimer, I lægger i forbindelse med aktiviteten. Det ansøgte beløb skal angives inklusive moms.
Når ansøgningen bedømmes, lægges der vægt på aktivitetens muligheder for at bidrage til at tænke nyt og bruge læringen fra coronatiden til at skabe en bedre fælles hverdag på en måde, som rækker længere ud i fremtiden. Derfor lægges der bl.a. vægt på, at
Kontakt Anne Gade Iversen hos Realdania på agi@realdania.dk eller mobil: 2072 2402
Bestyrelsen for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) behandlede på seneste bestyrelsesmøde udkast til en økonomisk strategi, der skal skabe grobund for, at skydesportens nye organisering kan leve op til foreningernes fremtidige forventninger.
I kølvandet på repræsentantskabsmødets beslutning om en ny organisering af skydesporten, har bestyrelsen behandlet en økonomisk strategi med titlen ”Mere sammen”.
Formålet med den økonomiske strategi er, at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) som hovedorganisation for skydesporten i Danmark skal kunne varetage opgaverne som medlems- og interesseorganisation, der lever op til foreningernes forventninger om indsatser og kvalitet. Både nu og i fremtiden. Samt at ruste vores organisation, så der varigt er råd til at videreudvikle vores kerneområder i en omverden, der er under konstant forandring.
– Mere sammen er vores ny økonomiske strategi, som skal sikre skydesporten større handlefrihed til at forfølge de dagsordener, der er vigtige for skydesporten, udtaler formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen, og fortsætter:
– Vores 363 medlemsforeninger har høje forventninger og ønsker til, hvad vi skal kunne som national organisation for skydesporten. Ønsker og forventninger som ikke kan indfris inden for den nuværende økonomiske ramme. Det er alt lige fra våbenregistrering, lovgivning på våben- og miljøområdet, rekruttering af nye medlemmer, foreningsudvikling, digitalisering og til samarbejde med kommunale myndigheder om blandt andet støj, skydebaner og talentudvikling. De opgaver skal vores økonomiske strategi være med til at skabe et bedre grundlag for i fremtiden, så vi kan mere sammen, lyder det afslutningsvis fra John Hansen.
Ambitionerne med ”Mere sammen” er at styrke det økonomiske grundlag under vores kerneområder, skabe grundlag for en øget ekstern finansiering af skydesporten og være en attraktiv og konstruktiv samarbejdspartner, der kan bidrage med egenfinansiering når vi indgår lokale og nationale alliancer. Samtidig er det ambitionen at stå vagt om skydesportens økonomiske interesser, så vi er mindre sårbare og har større handlefrihed til at forfølge vores egen dagsorden. Disse ambitioner er omsat til fem konkrete målsætninger og fem overordnede indsatser. ”Mere sammen” kan i sin fulde længde ses her.
Om ”Mere sammen” fortæller generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach:
– En strategi kan se ud på rigtig mange måder. I Mere sammen har vi prioriteret at gøre det så enkelt og overskueligt som mulig, ved at kernen i strategien kan sammenfattes på én side. Vi har bevidst fravalgt et langt teksttungt dokument, vel vidende at det betyder, at nogle nuancer kan gå tabt. Men det enkle og overskuelige giver efter vores vurdering, et langt bedre redskab for os alle at navigere ud fra, og så må vi via en gensidig dialog drøfte de nuancer, der kan være.
Udkast til strategien har forud for bestyrelsens behandling være præsenteret for Aktivitetskomiteerne og Advisory Board for en ny organisering af skydesporten i Danmark i forbindelse med et fællesmøde i Kolding den 18. juni 2022.
De bemærkninger og kommentarer der har været hertil, er blevet inddraget i den endelige version, som kommer til at være en del af foreningernes drøftelse af den fremtidige kontingentmodel på et ekstraordinært årsmøde 8. oktober 2022.
Repræsentantskabet i Dansk Skytte Union vedtog på årets repræsentantskabsmøde 20. marts en ny organisering af skydesporten under titlen “Skydesport Danmark”.
Ambitionen er at skabe en stærkere og mere tidssvarende medlems- og interesseorganisation for skydesporten i Danmark – en af verdens ældste og meste udbredte sportsgrene.
Med udgangspunkt i vores 363 medlemsforeninger vil vi arbejde for at gøre Danmark til et af verdens bedste lande for skydesporten. I alle skydediscipliner fra barn til pensionist og på alle niveauer lige fra motionister til olympiske topatleter. Til gavn for mennesker, skydesportens fælleskaber og Danmark.
Den nye organisering skal drive og udvikle skydesportens kerneområder, der spænder bredt lige fra sportslige aktiviteter til foreningsudvikling, frivillighed, administrative redskaber, forhold om miljø- og våbenlovgivning, sikkerhed, talentudvikling, olympisk topsport og politisk interessevaretagelse.
Der kan læses mere om den nye organisering her
For yderligere information henvises til generalsekretær Lars Green Bach på mobil: 29 35 25 03.
Du er dit barns trivselskaptajn
Hvordan kan jeg være en god idrætsforældre for mit barn?
Ved generalforsamlingen i vores internationale IOC-forbund i dag, har forsamlingen netop valgt italienske Luciano Rossi som ny præsident for organisationen.
Valget af Luciano Rossi skete i kampvalg mod den hidtidige russiske præsident Vladimir Lisin.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har sammen med vores nordiske partnere i Nordic Shooting Region (NSR) støtte Luciano Rossi i valgkampen, og ser frem til at samarbejde med ham om de fremtidige indsatser for en stærk international skydesport.
Samtidig blev vores egen formand John Hansen valgt blandt otte kandidater, som en af de fire nye vicepræsidenter, der indgår som medlem i ISSF's forretningsudvalg (Executive Committee).
Deltagere fra Danmark: Jesper Hansen, Skeet og Rikke Mæng Ibsen, Riffel 10m luft Damer og Riffel 50m 3 positioner Damer.
Onsdag den 30. november
Torsdag den 1. december
Fredag den 2. december
Lørdag den 3. december
Fyns Skytte Forbund (FSF) markerede sit 75 år jubilæum torsdag den 17. november 2022 og afviklede samtidig generalforsamling med henblik på at nedlægge sig selv som lokalforbund.
Samtidig blev skytteforeningen Talenttræning Fyn (Fyns Skytte Forbund) oprettet under Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Den nye foreningen fik ved samme lejlighed godkendt sine vedtægter og fastsat sit kontingent til 150 kr. om året.
Formand Steen Hansen fortæller:
Vi nedlægger Fyns Skytte Forbund pga. den nye struktur i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), hvor alle skytteforeninger nu er direkte medlemmer. Derfor giver forbundet ikke mere mening, men vi opretter den nye forening for at sikre eksistensen af udviklingscentret og fastholde talentudviklingen på Fyn, så vi fortsat udvikler nye skytter og har en fødekæde til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Steen Hansen takkede bestyrelsen i FSF for samarbejdet, som fortsætter i den nye forening, da det er de samme medlemmer som blev valgt til den nye forenings bestyrelse.
Udover at festligholde lokalforbundets 75 års jubilæum, markeres formand Steen Hansens 40 års jubilæum i bestyrelsen - herunder 25 års jubilæum som formand for Fyns Skytte Forbund.
Fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) deltog formand John Hansen og sekretariatsmedarbejder Christina Flindt, og benyttede lejligheden til at ønske et stort tillykke med jubilæet til Steen Hansen og FSF med tak for en mangeårig og vigtig indsats for skydesporten.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) byder den nye forening hjertelig velkommen og ser frem til det fremtidige samarbejde.
Praktisk forskning har vist at skydesporten virkelig kan hjælpe børn og unge med ADHD og lignende udfordringer til at dyrke sport i fritidslivet og give dem nye værktøjer til blandt andet at klare skole og sociale sammenhænge bedre.
Med støtte fra TrygFonden starter Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) nu et treårigt initiativ sammen med ADHD-foreningen og Parasport Danmark.
I 2018 blev et ph.d.-projekt, finansieret af TrygFonden, gennemført af Annegrete Månsson. I sin forskning fandt hun en række rammer i skydesporten, der gør den særligt velegnet til børn med ADHD eller ADHD-lignende symptomer. Rammerne i skydesporten svarer til noget, de kender fra deres hverdag i skolen – det er bl.a. brugen af høreværn, afskærmning samt den stille og rolige omgang med skydevåben og klare procedurer.
Dertil handler skydning om at arbejde med ro, fokus, åndedræt og koncentration. Når man skyder et skud, ser man med det samme om man var i ro og fokuseret. Derfor kan børn og unge med ADHD eller ADHD-lignende udfordringer meget konkret se hvad der virker for dem, når de går til skydning.
De får med andre ord nogle gode erfaringer og redskaber som de kan anvende positivt i dagligdagen, skolen, sammen med vennerne, i andre sociale sammenhæng og senere i videregående uddannelse og job.
Vi er meget taknemmelige for den økonomiske støtte fra TrygFonden, der nu gør det umuligt at anvende forskningsresultaterne og igangsætte en målrettet indsats, der skal åbne skydesporten i Danmark mere op for børn og unge med ADHD, udtaler Fritz Ganzhorn, projektmedarbejder i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Nu går arbejdet i gang. Vi bruger den første tid på at udvælge et antal skytteforeninger, som vil gennemgå viden om og introduktion i at inkludere og træne børn og unge med ADHD – og som vil være med til sammen med os at udvikle nogle gode foreningstilbud til denne målgruppe og deres familier. Når vi er klar i starten af 2023, vil vi slå dørene op og markedsføre, hvor man kan begynde til skydning med sin ADHD eller lignende udfordringer. Derfra vil vi udvide med flere og flere ”ADHD” aktive skytteforeninger, forklarer Fritz Ganzhorn.
I Danmark anslås det, at ca. 4,5% af børn og unge i alderen mellem 10 og 24 har ADHD - svarende til ca. 44.000 børn og unge. Heraf er det kun ca. 33%, der dyrker idræt i en forening, hvorimod det generelt er 86% for børn og unge i alderen 7-15 år.
Vi er fra ADHD-foreningen med i projektet for at bidrage med vores viden om ADHD og hvordan de frivillige ude i klubber og foreninger tager bedst imod disse børn og unge samt deres familier. Det er fantastisk med TrygFondens opbakning til et projekt, der kan påvirke hverdagen i positiv retning for mange børn. Vi vil lægge en stor del af vores kræfter i at sprede budskabet ud til børnene og deres familier, så snart de første skytteforeninger er klar, fortæller Pernille Sanberg Ljungdahl, projektleder på ungeområdet i ADHD-foreningen.
Forskning og erfaring viser også at udsatte og sårbare personer eller folk med handicap har sværere ved at komme ind i idræts- og foreningslivet.
Der er ikke tvivl om, at en af de afgørende veje mod målet er at skabe større gensidigt kendskab mellem idrætsforeninger og mennesker med handicap. Vi synes dette projekt har den helt rigtige tilgang. Der skal netop arbejdes med viden om ADHD ude i de deltagende skytteforeninger, med konkret uddannelse af ledere og instruktører samt udvikling af tilpassede opstartstilbud til børn og unge med ADHD, uddyber Jens Winther, Idrætskonsulent i Parasport Danmark.
Dansk Skytte Union går nu i samarbejde med interesserede skytteforeninger om at blive klar til at byde børn og unge med ADHD og lignende udfordringer velkommen til skydning og til at deltage i foreningsidrætten i Danmark sammen med jævnaldrende.
Mål er at være klar i foråret 2023 med et antal foreninger, som har gennemgået forberedelse og uddannelse
Det gode ved at blive klar til at være en ADHD-parat skytteforening er, lidt enkelt sagt, at man skal være ekstra god til at modtage nye medlemmer og sikre en god struktur. På tilsvarende vis handler det, som træner, om at være ekstra stærk på de positive virkemidler når man instruerer. Begge dele, vil udvikle den enkelte forening og instruktør - og samtidig gøre noget godt for nogle børn og unge, afslutter Fritz Ganzhorn
Se denne video, hvor norske ADHD-børn fortæller om at gå til skydning her...
For mere information kontakt:
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)
Fritz Ganzhorn
Projektmedarbejder
(+45) 2371 8910
frg@skytteunion.dk
Projektet ”Skyd for trivsel” er støtte af TrygFonden med 1,5 mio. kr. og løber indtil 2026. Målet er at få så mange børn og unge med ADHD og lignende udfordringer til at opleve glæden ved at gå til skydning og deltage i det almindelige foreningsliv. Og samtidig opnå teknikker og færdigheder de kan bruge i andre dele af livet – i skolen, socialt og videre i livet. Projektet ledes og gennemføres af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i samarbejde med ADHD-foreningen og Parasport Danmark.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) er et forbund under Dansk Idrætsforbund (DIF) med 363 skytteforeninger og ca. 31.500 aktive skytter.
Annegrete Månsson, Ph.d., Ekstern lektor ved Psykologisk Institut på Syddansk Universitet
Læs mere om hendes forskning på www.agmaansson.dk
Vi havde inviteret Politiets Efterretningstjeneste (PET) til ”Frivillighedens dag” før det ekstraordinære årsmøde i Brædstrup den 8. oktober.
Her holdt to medarbejdere fra PET’s forebyggelse et meget indsigtsfuldt oplæg om den aktuelle trusselvurdering mod den interne sikkerhed i Danmark.
Læs den seneste trusselvurdering fra PET fra marts måned, som oplægsholderne tog udgangspunkt i - HER
PET kategoriserer trusselniveauet som "alvorlig" (det næstehøjeste niveau), hvilket vil sige at der ligger en erkendt trussel fra grupper og personer med kapacitet og hensigt til at gennemføre handlinger og som er igang med planlægnig. Truslen vurderes størst ('alvorlig") fra personer og grupper med sympatier i den islamisk ekstremisme, mens truslen fra højreekstremistiske miljøer vuderes som "generel". Trusselsvurderingen beskriver også den nye "antimyndighedsekstremise".
Som vi både hørte fra PET og kan læse i trusselsvurderingen, er der stort fokus på udviklingen henimod risikoen for mindre angreb fra solo-terrorister eller små grupper med fx skydevåben, mindre eksplosiver, knive og slagvåben. Det bringer et naturligt fokus i samfundet på adgangen til skydevåben samt træning i brug. Derfor er det vigtigt for os som organisationen for skydesport i Danmark at række ud mod et samarbejde med PET og andre gode kræfter, så der fortsat er plads i samfundet til en aktiv skydesport.
udtaler Lars Green Bach, Generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og fortsætter:
Det er også vigtigt, at vi i skytteforeningerne er opmærksomme på den interesse, der kan være fra personer til at komme tættere på våben og skydetræning, men med de helt forkerte intentioner. Udover vores regler, sikkerhed og SKV, tror jeg derfor også det er vigtigt, at vi i foreningerne aktivt dyrker fællesskaberne, samværet og glæden med at være del af en forening. Alt det, som vi er gode til, og som vores fælleskab i forbundet er bygget på. Det gør det sværere for ekstremister og andre at gemme sig hos os.
Spørgelysten på mødet var stor fra de deltagende skytteforeninger. Debatten viste at der allerede er et godt og konkret fokus på det vigtige arbejde vi kan gøre ude i skytteforeningerne.
Afslutningsvis viderebringer vi også rådet fra PET om at tage kontakt, hvis man har spørgsmål eller bekymringer i forhold til personer eller andet i eller omkring ens skytteforening. Det kan ske til pet@pet.dk eller (+45) 4515 9007.
I mange kommuner findes også de såkaldte infohuse, hvor man også kan henvende sig med de bekymringer man fx. måtte have om personer, der udviser tegn på ekstremise eller andet.
VM i Osijek blev den sidste konkurrence med Tore Brovold som landstræner for det Danske skeet team p.g.a at Tore ønsker at vare mere hjemme med sin familie i Norge.
Det er med et tungt hjerte som Tore opsiger sin stilling som landstræner.
- Det har sportsligt varet mange opturer, men også nedturer som også hører indenfor idrætten. Det har varet mange møder med genuint intresserede mennesker som virkelig vil noget med udviklingen af Dansk Skytte Union og dess udøver men der har også varet udfodringer opp mod skydemiljøet i Danmark. Jeg vil gerne sige tak til alle de mennesker som gerne ønsker at bygge op noget i Danmark. Det skal i fortsætte med, I gør et kæmpearbejde som instruktører, trænere, sportschef og skytter – fortsæt at lære af hinanden. Tak for at jeg fik møde jer alle. I skal hvede at jeg lært meget af de samtaler og møder som vi havet. Fortsæt det gode arbejde som I gør for skydesporten, hilser Tore Brovold.
Tore kommer nu at arbejde som freelance træner. Han kommer ikke at vare så meget ude på stævner uden kommer at arbejde mere med træning af nogle atleter.
- Som sportschef er jeg selvklart meget ked af at Tore stopper som landstræner da han er et teknisk geni og har givet så utroligt meget til vores atleter. Der findes ikke nogen som verkligen tænker igennem hvilken løsning som er den bedste for respektive atlet som Tore gør. Samtidlig er jeg glad for Tores skull da jeg ved det er den bedste beslutning for hans liv. Vi ønsker dog sige et af hjertet stort tak til Tore som verklig har givet det hele under sine nesten 3 år i Dansk Skytte Union, siger Linda Andersson.
På weekendens ekstraordinære årsmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), fremlagde bestyrelsen tre forskellige varianter af kontingentmodeller (forslag A, B og C), som med afsæt i foreningsundersøgelser, ny økonomisk strategi og den løbende dialog med foreninger og Aktivitetskomiteer, skulle ruste Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bedre, og styrke disse fem kerneområder:
For at kunne styrke disse fem kerneområder var der foreslået, at medlemskontingent til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) skulle øges med hvad der svarer til ca. 6 kroner om måneden pr. medlem i en gennemsnitlig forening.
I store tal ville bestyrelsens forslag betyde en samlet kontingentindtægt fra de 363 medlemsforeninger på ca. 3,5 mio. kr. om året.
Under debatten var det tydeligt, at de fremmødte foreninger ikke ønskede en stigning.
Model B, hvor den enkelte skytteforenings kontingent skulle stige så det modsvarede 125 kr. pr. medlem pr. år, blev stemt ned, ligesom model A, med et differentieret medlemskontingent (billigere kontingent for børn og unge), heller ikke fik flertal.
Model C var fremsat efter principperne i den nuværende kontingentmodel med et foreningskontingent på 1.855 kr. (ex. forsikring) og et kontingent pr. skytte øget fra de nuværende 23,03 kr. pr. år til 100 kr. om året. I lyset af debatten og afstemningen om model B og A stillede bestyrelsen et ændringsforslag til model C, hvor de 23,03 kr. kun skulle stige til 55 kr. pr. medlem pr. år.
Det ændrede forslag C blev imidlertid også stemt ned med stemmetallene 40 imod og 31 for.
Resultatet af afstemningerne betyder, at kontingentmodellen for den nye organisering af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), som blev vedtaget på det ordinære Repræsentantskabsmøde i marts 2022, er den model som fortsætter for alle medlemsforeninger af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Principperne i den model er, at alle foreninger betaler en foreningssats på i øjeblikket (2022-tal) kr. 1.855 pr. forening pr. år og en DIF-forsikring på 745 kr. (i alt 2.600 kr.), plus et pristalsreguleret bidrag pr. medlem af den pågældende forening – i 2022 på i alt kr. 23,03 pr. medlem.
En gennemsnitlig forening i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) betaler således et samlet medlemskontingent på (2022-tal):
Foreningssats (inkl. DIF-forsikring): kr. 2.600,00
Bidrag pr. medlem (90 medlemmer x kr. 23,03) kr. 2.072,70
I alt kr. 4.672,70
Foreningskontingent og forsikring opkræves i februar måned, mens bidraget pr. medlem opkræves i 2. kvartal på baggrund af de CFR-indberettede medlemstal.
Fastholdelsen af kontingentsatserne betyder, at den samlede kontingentindtægt lander på ca. 1,4 mio. kr. i stedet for ca. 3,5 mio. kr.
John Hansen, formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) udtaler:
Jeg er glad for, at medlemsforeningerne nu på demokratisk vis har haft mulighed for at forholde sig til kontingentets størrelse efter den nye organisering af vores forbund, som repræsentantskabet besluttede i foråret. Vi havde en levende debat, som viste, at vi nu er en medlemsorganisation, hvor hver enkel medlemsforening kan tage ordet og har direkte indflydelse på beslutningerne. Det er et godt skridt for vores fremtidige udvikling som organisation.
John Hansen fortæller derudover:
Når det så er sagt, er jeg naturligvis rigtig ærgerlig over, at årsmødet ikke ville hæve kontingentet. I bestyrelsen har vi lyttet til de mange ønsker medlemsforeningerne og disciplinerne er kommet med. Vi foreslog at styrke os inden for de fem kerneområder, så vi kunne blive bedre i stand til at hjælpe de foreninger, der har behov for det. Det bliver umiddelbart ikke til noget nu, og vi vil fokusere vores indsatser der, hvor vi bedst kan hjælpe vores medlemsforeninger og varetage skydesportens interesse indenfor den økonomiske ramme det ekstraordinære årsmøde har fastholdt. Det betyder naturligvis samtidig, at vi kommer til at prioritere hårdt og skære vores opgaver til, for at få balance i vores økonomi.
Al materiale om det ekstraordinære årsmøde 8. oktober 2022 findes via dette link...
Vi havde også udsendt en ”kort fortalt” version som kan læses og downloades via linket her...
Næste årsmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) afvikles lørdag den 25. marts 2023 i Idrættens Hus i Brøndby.
Indkaldelse og dagsorden i henhold til vedtægterne.
Men det koster ikke kun medaljer. Udviklingen af skydesporten, som en del af foreningsidrætten i Danmark, vil generelt blive sværere.
Derfor er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i arbejdstøjet for en bandepakke, der ikke rammer vores sport, foreninger og nye medlemmer.
Generalsekretær Lars Green Bach er blevet interwievet af DR i forbindelse med den nye bandepakke.
Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach har i denne uge deltaget i et nyt møde i Justitsministeriet/Ministry of Justice vedrørende ministeriets overvejelser om nye og skærpede indsatser inden for våbenområdet. På mødet deltog ligeledes DGI Skydning, Dansk Firmaidræt og Danmarks Jægerforbund.
Udover status på våbenlisten - der er sager fra våbeninteressenterne der ligger til afgørelser hos Rigspolitiet, ministeriet og/eller lovændring i folketinget - var omdrejningspunktet for mødet især en drøftelse af de politiske ønsker om nye og skærpede tiltag for opbevaring af våben i hjemmet, bandepakkeinitiativer og våbentilladelser for personer med psykiske lidelser.
Læs hele nyheden på Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s LinkedIin profil...
”Riffelkomiteen siger Anni tusind tak for al den tid og energi, som hun har investeret i unge talentfulde atleter, trænerkollegaer samt sporten i det hele taget. Anni efterlader nogle store sko at udfylde - hvilket vi siger tusind tak for", udtaler Poul Lamhauge på vegne af aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydning.
Anni har i en årrække haft en betydende rolle i udviklingen af flere af de talentfulde riffelskytter der, den dag i dag, præger den nationale- og internationalescene.
”Jeg har haft nogle gode år som landstræner og i den forbindelse mødt nogle fantastiske unge skytter. Det har glædet mig, når de har opnået succes på skydebanen, men også andre steder i livet. Trivsel har altid haft min største fokus”, udtaler Anni i forbindelse med beslutningen om at stoppe som Juniorlandstræner.
”Anni har som Juniorlandstræner haft et stort aftryk på både sporten og atleterne. Hendes væsen, coaching evner samt tilgang til sin trænergerning vil blive savnet hos atleter, aktivitetskomiteen for ISSF riffelskydning og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) i det hele taget. Vi er virkelig taknemmelige for alt den energi og tid Anni har investeret i sporten og atleterne og ønsker hende ”god vind” frem over”, udtaler Jarl Venneberg Jakobsen på vegne af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Steffen Olsen og Stephanie Grundsøe vinder med 17-9 bronzematchen mod Ukraina i riffel 50 m mixed team på EM i Wroclaw.
Både guld og sølv gik til Norge.
"De indledende kampe gik som håbet og forventet i den forstand at der var styr på knælende og liggende. Især i første runde, fordi vinden tog til inden anden. Jeg havde i alle mine skydninger hernede, en af de baner op ad en væg hvor det var svært at se vind hvilket var tydeligt at se på resultatet i anden rundes liggende. Stående var ok stabile og resultatet er ok, vinden taget i betragtning. Bronzekampen gik forrygende, selv om vi tabte de første 2 runder var der aldrig tvivl for mig. Det er en luksussituation både at havde tillid til egne evner i knælende og til Stephanies evner i stående, i en grad hvor det er muligt at bevare ro og overblik" siger Steffen efter bronzematchen.
"Det var virkelig fedt at skyde mix med Steffen, specielt også for at prøve kræfter med en anden struktur end den traditionelle 3x20. Jeg havde en super god følelse i dag, og det er bare fedt at se, at mine mange timer på skydebanen bærer frugt” fortsatte Stephanie.
Det er muligt at se bronzematchen her...
Stort tillykke til Steffen og Stephanie!
Eliteatlet Rikke Mæng Ibsen skød sig i går helt til tops ved europamesterskaberne i Polen og er ny europamester i riffelskydning i disciplinen 50m 3 positioner 3x20 skud.
Hun vandt over tjekkiske Veronika Blazickova i Gold Medal Match.
Derudover sikrede Rikke sig også Danmarks første kvoteplads i skydning til OL i Paris 2024!
DR har denne nyhed om den nye europamester.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ønsker Rikke Mæng Ibsen stort tillykke med Europamesterskabet og Dansk OL kvota plads til Paris 2024.
Holdet til VM i Cairo er nu udtaget og det er 12 stærke atleter som rejser til Cairo for at konkurrere om medaljer til Danmark.
"Det er et stærkt hold som vi sender til VM i Cairo. Atleterne har i løbet af året forberedt sig med meget hård og god træning sammen med deres landstræner. Frederik Larsen har desuden været på flere ture i Italien for at træne sammen med det Italienske landshold. Vi ved, at de nu er godt rustede til at have en god chance til at komme i finalen og vinde medaljer på VM", udtaler sportschef Linda Andersson.
Pistol 10 m herrer:
Riffel 10 m herrer:
Riffel 10 m damer:
Riffel 10 m mixed team:
Riffel 10 m dame, hold:
Riffel 50 m 3x20 skud herrer:
Riffel 50 m 3x20 skud damer:
Riffel 50 m 3x20 mixed team:
Riffel 50 m 60 skud liggende herrer:
Riffel 50 m 60 skud liggende damer:
Riffel 300 m 3x20 skud herrer:
Riffel 300 m 3x20 skud herrer hold:
Riffel 300 m standardriffel 3x20 skud herrer:
Riffel 300 m 60 skud liggende herrer:
Riffel 300 m 60 skud liggende damer:
Riffel 300 m liggende mixed team:
Miljøstyrelsen og Miljøstyrelsens Referencelaboratorium for Støjmålinger har over en periode modtaget henvendelser, der indikerer, at der kan være store forskelle mellem målte og beregnede støjniveauer for skudstøj, når der skydes med haglvåben på udendørs skydebaner.
Miljøstyrelsen har på den baggrund gennemført to undersøgelser, der viser, at den primære årsag til forskellen er, at udgangsværdien for haglvåben, der hidtil har været anvendt ved beregning af støjniveauerne, er højere end hidtil antaget. Det betyder, at de beregnede støjniveauer, der ligger til grund for afgørelser og påbud efter miljøbeskyttelsesloven, er underestimerede.
I et brev til kommunerne anbefaler Miljøstyrelsen, at der ved fremtidige beregninger af støjniveauet fra udendørs skydebaner, hvor der anvendes haglvåben, anvendes nye udgangsværdier baseret på undersøgelsesresultater fra september 2018 i stedet for de hidtil anvendte værdier fra 1998.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har i den forbindelse fremsendt et høringssvar til Miljøstyrelsens udkast til en ny anbefaling til beregning af støjniveauer fra udendørs skydebaner, hvor der anvendes haglvåben.
Centrale emner for skytteforeningerne og skydesporten i Danmark var på agendaen i forbindelse med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)’s møde med justitsminister Mattias Tesfaye i Ballerup i dag.
Ballerup Skytteforening havde velvilligt stillet lokaler til rådighed på skydebanerne i Forenings- og Frivilligcenter Tapeten i Ballerup, og formand Bent Kruse bidrog ligeledes med relevante synspunkter og praksiserfaringer fra et foreningsperspektiv.
Ikke mindst sikkerhedsspørgsmålet fyldte en del i drøftelserne. Herunder hvilke løsninger der reelt kan bidrage til at fastholde og styrke en høj sikkerhed for skytteforeningerne og deres medlemmer og frivillige, samt hvordan skydesporten i Danmark kan bidrage til våbensikkerheden i Danmark i det hele taget.
I forbindelse med mødet med ministeren har Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) ud over ovenstående desuden rejst de følgende spørgsmål:
👉Problemstillingen med Bekendtgørelse om jagttegn (§47) i forhold til vores flugtskydningsinstruktører.
👉Status på sag vedr. lange magasiner til pistoler i IPSC-skydning
👉 Status på sag vedr. brug af halvautomatiske riffler i IPSC-skydning
Lars Høgh, formand for DGI Skydning, deltog ligeledes i mødet som en af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmarks) tætteste samarbejdspartnere på området.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) vil gerne benytte lejligheden til at takke ministeren for den åbne og ligefremme dialog om spørgsmålene på mødet. Og for den indgående interesse for skytteforeningernes vilkår og hverdagen som forening og sportsskytte i Danmark, som vi blev mødt med.
Skyderiet i Field's for to måneder siden får nu justitsminister Mattias Tesfaye (S) til at foreslå stramninger af våbenloven.
I følge en artikel på dr.dk forslår ministeren, at personer med alvorlig psykisk sygdom ikke skal kunne få fat i en riffel som den, gerningsmanden brugte i shoppingcenteret til at dræbe tre og såre syv personer.
Den fulde artikel kan læses her
I forlængelse af NSR´s generalforsamling, tidligere på måneden, er NSR nu kommet med et fælles høringssvar på ECHA´s forslag til begrænsninger om bly i ammunition.
Høringssvaret er på vegne af alle NSR's medlemslande.
Du kan læse høringssvaret her...
Til orientering er høringssvaret på engelsk.
Bestyrelsesmedlem Paul Erik Sørensen og generalsekretær Lars Green Bach har sammen med repræsentanter fra andre våbeninteressenter deltaget i et nyt møde med Justitsministeriet mandag den 22. august 2022.
Centralt på dagsorden for mødet er den fælles liste med våbensager, der pt. indeholder henimod 50 sager, der afventer en afklaring.
Dags dato er otte af sagerne specifikke sager, der vedrører våben i tilknytning til en af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s discipliner, mens en række af de øvrige våbensager på listen er nogle vi deler med DGI Skydning og/eller Danmarks Jægerforbund. Ikke mindst et område som en mere effektiv eller smartere udstedelse af vandelsgodkendelse med baggrund i våbenloven.
Forud for mødet var vi blevet bedt om at overveje, hvilke sager vi især ønskede at få prioriteret, for at Rigspolitiet og Justitsministeriet kan tilrettelægge deres arbejde bedst muligt.
Udover de fælles anliggende vi har sammen med de øvrige skytteorganisationer fremhævede vi fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s side tre sager, af stor betydning for skydesporten i en eller flere af vores discipliner:
På baggrund af mødet vil ministeriet nu opdatere listen med våbensager og givet et bud på et tidsperspektiv for afgørelse af de mange afventende sager.
Den 19 september-12 oktober er det tid for VM i Osijek i skeet og trap.
Landstræner Tore Brovold og sportschef Linda Andersson har lavet følgende forhåndsudtagelse til dette mesterskab.
Jesper vandt bronze på world cup i Baku med 122 træf i indledende runde. Han har desuden skudt 123 træf på Vurderingsskydning i Århus samt 122 træf på World cup i Lonato.
Emil Petersen var i finale på world cup i Baku med 123 træf i indledende og har skudt 122 træf på world cup i Lonato samt 120 træf på vurderingsskydning på KFK.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) deltog onsdag den 28. juni i et møde med justitsminister Mattias Tesfaye.
På mødet blev blandt andet drøftet status på politiets våbenregister og sagsbehandlingen i Politiets Administrative Center (PAC).
Ligesom der var en overordnet drøftelse af samarbejdet mellem Justitsministeriet og våbeninteressenterne.
På mødet blev det oplyst, at det nye IT system i PAC ikke vil være 100% klar den 1/7 – 22. Forhåbningen er, at det bliver bedre end nu, men det er samtidig forventningen, at det ikke fungerer optimalt før årsskiftet. Herefter kommer så opgaven med at komme igennem ansøgningsbunken. Justitsministeriet vender tilbage så snart der er nyt i sagen.
Fra våbeninteressenternes side, blev der opfordrer til, at der bliver fundet en midlertidig løsning på situationen.
I forhold til samarbejdet mellem Justitsministeriet og våbeninteressenterne, oplevedes en meget ærlig, åben og lyttende justitsminister, der tilkendegav, at dialogen parterne parterne imellem skal prioriteres højt.
Fra ministeriets side vil det ligeledes blive prioriteret, at der kommer svar på nogle af de spørgsmål, som organisationerne har rejst i henhold til våbenloven i løbet af året, så vores medlemmer kan få svar på nogle af de efterhånden meget gamle spørgsmål, der har været rejst.
I kølvandet på sidste uges møde med Politiets Administrative Center (PAC), har Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) modtaget nedenstående opdatering på status hos PAC fra afdelingschef Karin F. Jønler.
Karin F. Jønler udtaler:
Som nævnt på mødet er vi forsigtige optimister. Vi får på flere områder nedbragt sagsbehandlingstiden, og selve våbenregisteret understøtter i højere og højere grad de funktioner, der er brug for. Og det er selvfølgelig meget motiverende for vores medarbejdere at opleve, at I også begynder at kunne mærke det derude – tak for den feedback.
Vi er dog ikke i mål endnu med at behandle sagerne. For selvom vi arbejder os gennem bunkerne og efterslæbet med større hastighed, så opererer vi stadig med markant forlængede sagsbehandlingstider. Vi forventer at have forholdsvist lange sagsbehandlingstider en rum tid endnu – også efter 1. november 2022, hvor det er målet, at der ikke foreligger it-mæssige blokeringer for at foretage sagsbehandling inden for nogen sagsarter på våbenområdet.
Det nuværende aftalegrundlag med den eksterne leverandør omfatter såkaldt “Early Life Support” (ELS). Der forventes inden den 1. november 2022 indgået aftale med den eksterne leverandør om udvidet ELS i november og december 2022, hvilket indebærer, at store dele af den eksterne leverandørs ressourcer fastholdes i denne periode, med det formål at skabe et solidt og robust grundlag for overgang fra projekt til den egentlige driftsfase
I forlkængelse af ovenstående orienterre PAC os om følgende:
Fortsat tilførsel af ekstra ressourcer
Det er vigtigt at få nedbragt sagsbehandlingstiden. Det prioriterer vi højt, og det arbejder vi konstant på. De ekstra ressourcer, vi har fået tilført til at behandle sager, er blevet forlænget til udgangen af juni måned 2023.
Sagsbehandlingstider
Det er desværre fortsat ikke muligt at udmelde generelle sagsbehandlingstider eller at lave en prognose for den forventede sagsbehandlingstid fremover.
Vi kan derimod oplyse om modtagetidspunktet for de sager, vi behandler i øjeblikket. På den måde kan borgeren få en indikation af, hvor langt ansøgningen er i processen. Vi opdaterer hver uge vores information om status på våbenområdet på politi.dk
Nedenstående tal er opdateret 3. oktober 2022
Sagstype |
Ansøgningstidspunkt
|
Våbentilladelser og fornyelser til jagtrifler undtagen halvauto |
Primo juli
|
Våbenpas til jagtvåben |
Primo juli
|
Våbentilladelser til optisk, elektronisk sigtemiddel, privat.
|
Primo juli |
SKV2
|
Primo juni |
SKV6
|
Medio september |
Flerejer- og erstatningstilladelser
Det nye våbenregister understøtter endnu ikke fuldt ud behandlingen af flerejertilladelser. Vi behandler dog disse sager, når vi vurderer, at sagen er særligt indgribende overfor borgeren. Vi håber meget snart at have løst problemerne, så vi får fuld systemunderstøttelse til sagsbehandlingen af flerejertilladelserne.
Samlertilladelser
Den administrative forlængelse af tilladelse til at besidde våben omfatter kun tilladelser i medfør af våbenloven og våbenbekendtgørelsen. Samlertilladelser til skydevåben er således omfattet af den administrative forlængelse af tilladelse til at besidde våben.
Forlængelsen omfatter ikke tilladelse til at besidde blankvåben (Dette er reguleret i knivloven og knivbekendtgørelsen).
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har netop fået svar på en gammel anmodning til Justitsministeriet om stillingtagen til spørgsmålet om, hvorvidt Dansk Skytte Union kan få tilladelse til at udstede våbenpåtegning i SKV til medlemmers brug af halvautomatiske rifler til skydedisciplinen International Practical Shooting Competition (IPSC).
På baggrund af anbefaling fra Rigspolitiet, finder justitsminister Mattias Tesfaye ikke anledning til at lempe reglerne i våbenlovgivningen, således at Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) får tilladelse til at udstede våbenpåtegning i SKV til medlemmers brug af halvautomatiske rifler til skydedisciplinen IPSC.
Formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) John Hansen udtaler på den baggrund:
Det er med stor beklagelse, at vi har modtaget denne afgørelse fra Justitsministeren. Sagen har ligget til afklaring gennem flere år, og vi på den ene side er glade for, at der endelig er kommet en afgørelse af vilkårene for vores skytter. På den anden side havde vi imidlertid forventet os en mere positiv tilkendegivelse, når vi ser på, hvilke tilladelser der i øvrigt gives til våben i Danmark og i lande som vi normalt sammenligner os med.
Vi vil nu gå i dialog med vores IPSC skytter og foreninger for at se, om vi sammen kan finde nogle nye veje til at håndtere de halvautomatiske rifler på i praksis. Vi vil række ud til vores søsterorganisationer i udlandet og andre eksperter. Vores ambition og opgave er stadig at finde alternative løsninger og ny viden, der kan betrygge samfundet omkring os om sikkerheden ved kontrolleret brug og opbevaring af halvautomatisk våben indenfor skydesporten.”
Det fulde svar fra Justitsministeren kan læses her
Regeringen præsenterede som bekendt i går et udspil til en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for forråelsen i miljøet.
Et af forslagene omhandler en nedsættelse af kalibergrænsen fra 9 mm (.38/ 357) til 5,6 mm (kaliber 22) for de skydevåben, der kan anvendes i forbindelse med prøveskydninger. Et forslag der møder en vis undren hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), og som vil have indvirkning på den nuværende praksis ved eksempelvis prøveskydning i discipliner under Sortkrudskydning, hvor der anvendes gamle våbentyper i en kulturhistorisk sammenhæng:
- Umiddelbart undrer vi os over dette forslag, og vi ser frem til at høre nærmere om, hvilken dokumentation der er for, at dette forslag skulle kunne gøre en forskel i forhold til bandeproblematikken, udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach, og fortsætter:
- Vi deler naturligvis ønsket om at komme banderne til livs og have den højest mulige sikkerhed i landet. Det gør det jo samtidig også trygt at være skytte og foreningsleder i Danmark. Imidlertid forudsætter det, at de forslag der bliver gennemført, også reelt bidrager hertil i den virkelige verden. Det ser vi frem til at bidrage med viden og erfaring om i forbindelse med de fortsatte politiske drøftelser af forslagene.
Generelt giver forslagene i bandepakken anledning til bekymring hos Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) når det gælder foreningslivet og foreningfriheden i Danmark. I forvejen er der store udfordringer med en meget lang sagsbehandlingstid for en våbentilladelse hos politiet, som gå ud over almindelige skydesportsinteresserede og foreningerne i dagligdagen.
- Vores skytteforeninger gør i dagligdagen allerede nu en enorm administrativ og økonomisk indsats for at håndtere sikkerhedsspørgsmålet, så de stærke foreningsfællesskaber, der eksisterer, kan bestå og skabe værdi. Det må vi ikke sætte over styr med forslag, som kan skubbe lovlydige borgere ud af foreningslivet, lyder det afslutningsvis fra Lars Green Bach.
Forslagene i bandepakken er foreløbigt alene en del af et samlet udspil fra regeringen. Intet er endnu vedtaget.
Regeringen præsentere i dag et udspil til en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for forråelsen i miljøet
Ved et pressemøde i dag har regeringen fremlagt et forslag til en ny bandepakke med 30 konkrete tiltag. Bandepakken indeholder blandt andet forslag om hårdere straffe, hvis man rekrutterer unge til banderne. En markant oprustning i efterforskningen af bagmændenes millionfortjeneste. Ligesom regeringen ønsker at slå markant hårdere ned på knive og bandernes våbenlagre.
Justitsminister Mattias Tesfaye indkalder nu Folketingets partier til forhandlinger, og gennemføres alle regeringens 30 forslag vil især fire af dem påvirke skydesporten i Danmark:
Nedsætte kalibergrænsen fra 9 mm (.38/.357) til 5,6 mm (kaliber .22) for de skydevåben, der kan anvendes i forbindelse med prøveskydninger
Nedsætte antallet af gange, skytteforeninger kan overlade skydevåben til personer, der ikke forinden har opnået politiets samtykke, fra fem til to prøveskydninger pr. person inden for en periode på 12 måneder,
Skytteforeninger skal stille krav om fremvisning af billedlegitimation ved overladelse af et våben, og at oplysninger herom skal registreres, inden overladelsen sker,
Indføre en ny pligt for skytteforeningerne til at føre elektronisk logbog over de personer, der får overladt skydevåben, ligesom politiet efter anmodning skal kunne få logbøgerne udleveret og Strafpålægge skytteforeninger, der f.eks. ikke overholder det tilladte antal prøveskydninger, logningspligten og kalibermål.
På baggrund af dagens udspil fra regeringen udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach:
- Vi er villige til at se nærmere på området sammen med myndighederne, og vi er spændt på at høre nærmere om, hvilke faktuelle udfordringer myndighederne oplever, og som gør, at regeringen nu fremlægge disse forslag, udtaler Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s generalsekretær, og fortsætter:
- Ikke mindst forslaget om at samle oplysningerne i en digital logbog, synes vi lyder interssant, hvis det ikke medfører yderligere adminstrative og økonomiske udfordringer for skytter og skytteforeningerne. Og vi samarbejder gerne med myndighederne om, hvordan det kan bliver en reel fordel for sikkerheden og foreningsfriheden i Danmark.
- I øjeblikket tager det måneder at få den tilladelse fra politiet som gør, at nye medlemmer kan blive en del af vores foreninger, og at skytteforeningerne kan fastholde deres nuværende medlemmer. Det må og skal blive hurtigere og mere effektivt end i dag, lyder det afsluttende fra Lars Green Bach.
Med den nye bandepakke er der tale om et udspil fra regeringen, og intet er endnu vedtaget.
I uge 41 løber Danmarks Motionsuge af stablen. Med Danmarks Motionsuge forsøger DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI at skabe et fokus på bevægelse gennem projektet Sammen i Bevægelse.
Motionsugen er et landsdækkende motionsevent, og det er et oplagt udstillingsvindue for jer, fordi I kan hægte jer på den nationale kampagne og derigennem få lokal synlighed og opmærksomhed. Det eneste, det kræver af jer, er, at I afholder minimum 1 arrangement fra den 10. til den 16. oktober, som er åbent for alle, uanset niveau og erfaring. Om det er opvisning på torvet eller bare en åben træning i normal træningstid, er helt op til jer – både store og små arrangementer tæller, så længe alle har mulighed for at komme og være med.
Vi opfordrer foreninger der alligevel laver et arrangement i uge 41 til at skrive det i kalender på følgende link: https://danmarksmotionsuge.dk/log-ind/.
Ellers er det en oplagt chance til at lave et arrangement og få gratis eksponering og reklame.
I historiske rammer i Palazzo del Popolo i Orvieto, Italien, der siden middelalderen har været brugt til offentlige møder, blev der 11. juli 2022 afholdt generalforsamling i den internationale skydesportsorganisation FITASC (Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse).
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) var ved generalforsamlingen repræsenteret ved formand John Hansen og generalsekretær Lars Green Bach.
Byens borgmester, Roberta Tardani, og formanden for det italienske forbund, Luciano Rossi, bød velkommen inden præsident Jean-Francois Palinkas indledte generalforsamlingen med hans beretning fra året.
I beretningen fokuserede præsidenten især på to hovedtemaer: Den økonomisk situation og et europæisk forbund mod bly i ammunition.
Organisation har de seneste år oplevet en væsentlig økonomisk indtægtsnedgang, som følge af COVID-19 og krigen i Europa mellem Ukraine og Rusland. Mens indtægterne i 2020 var 67% under niveauet fra de seneste år, var indtægterne i 2021 40% under årene forud for pandemien. En medlemsorganisation som FITASC, hvor 70% af indtægterne stammer fra aktiviteter, bliver i særlig grad ramt, når aktiviteterne af den ene eller anden grund ikke kan gennemføres. Forhold, som også er kendt fra dansk idræt.
For 2022 forventes fortsat færre indtægter (- 24%) til FITASC end tidligere. Både som følge af krigen mellem Ukraine og Rusland samt den høje inflation.
Præsidenten pointerede, at forbundet og nationerne står foran en vigtig opgave med at få sporten til at vokse og udfolde sig oven på det, vi har oplevet de seneste år. Og han opfordrede alle til at gøre en ekstra indsats herfor i den kommende tid. Trods de udfordringer der fortsat er.
Præsidentens andet hovedtema i beretningen handlede om de politiske diskussioner i Europa om et europæisk forbud mod bly i ammunition. Præsidenten henviste til, at forskning på området ingen tegn viser på påvirkning af mennesker eller natur, så længe blyammunition håndteres korrekt. Han opfordrede alle europæiske nationer til at benytte det udarbejdede materiale fra FITACS herom til lobbyarbejdet med nationale politikere og medlemmer af Europaparlamentet.
I forhold til skydning med stål, henviste præsidenten desuden til de erfaringerne, der er gjort i Danmark gennem nu mere end 20 år.
Generalforsamlingen godkendte med afsæt i den økonomisk situation en kontingentforhøjelse for de nationale forbunds medlemskab af FITASC. For Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) betyder det, at medlemskontingent, som blandt andet giver rettigheder til at deltage i FITASC’s mesterskaber, fremover vil være på kr. 14.550 om året.
De nationale forbunds og skytternes deltagergebyrer for deltagelse ved mesterskaber under FITASC blev i denne gang fastholdt på et uændret niveau.
Præsident Jean-Francois Palinkas blev genvalgt som præsident for en firårig periode.
Forud til valg til managementkomiteen udspillede der sig en længere drøftelse af valgbarheden af kandidat Alexander Kokin fra Rusland, på grund af krigen mellem Ukraine og Rusland. I henhold til vedtægternes punkt 6 fastslog præsidenten imidlertid, at kandidaten var valgbar, da FITASC er en ikke-politisk og non-profit organisation.
Afstemningen om valg af kandidater til managementkomiteen blev gennemført som en hemmelig skriftlig afstemning efter ønske fra Italien, hvor alle de opstillede kandidater opnåede valg. Inklusiv kandidaten med russisk baggrund – trods modstand fra ca. en tredjedel af de afgivne stemmer.
Via FITASC hjemmeside kan I læse mere om FITASC’s arbejde som international hovedorganisationen for blandt andet compak Sporting og forbundets arbejde i øvrigt.
Efter generalforsamlingen blev formand for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) genudpeget som formand for den tekniske komité i Compak Sporting.
Repræsentantskabsmødet vedtog i marts, at vores vedtægtsbestemte navn fremover er Dansk Skytte Union med Skydesport Danmark som efterstillet navn. Indfasning heraf kommer til at ske som en bæredygtig og glidende overgang.
I forbindelse med vedtagelsen af en ny organisering af skydesporten på årets repræsentantskabsmøde, så alle 363 foreningerne nu er direkte medlemmer af organisationen, blev det samtidig besluttet, at det vedtægtsbestemte navn er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
Med afsæt i beslutningen om et vedtægtsbestemt dobbeltnavn har bestyrelsen drøftet og truffet beslutning om, hvordan det bedst muligt omsættes og håndteres i praksis.
Som mange sikker allerede har bemærket, er indfasningen heraf så småt gået i gang og herunder følger en kort beskrivelse af hvilke tanker, der ligger bag.
Primær og sekundær logo
Det nye primære logo bliver derfor en kombination af den allerede kendte rød-hvide udgave af vores logo i kombination med det efterstillede navn Skydesport Danmark. Herved kombineres de to navne i ét, uden at vi ændrer vores logo:
Dette logo vil blive benyttet i alle formelle sammenhænge og i forbindelse med vores allerede eksisterende aktiviteter som f.eks. vores danske mesterskaber eller hædersbevisninger. Ligesom alle medaljer og emblemer beholder logoet for Dansk Skytte Union, og det i lovgivningstekster vil være vores vedtægtsbestemte navn Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), der står skrevet.
Alt dette for at vi kan føre den stolte historie, som er forbundet med vores navn, med ind i fremtiden. Og ud fra en betragtning om, at vi har brug for historien for at kunne lære af dem, der har bidraget til vores sport indtil nu. Hvis hver generation skal begynde forfra, risikerer værdifuld viden og indsigt at gå tabt.
Den rød-hvid farve og det kraftige Danmark signalerer og understreger naturligvis vores nationale udgangspunkt og at vi er hovedorganisation for foreninger i hele Danmark. Alle andre hidtidige farvevarianter vil med tiden blive udfaset, så vi har én gennemgående farvekombination.
Som sekundær logo har vi i tillæg hertil benyttet ”aftrækkeren”:
Logoet signalerer i sin farve og form skydesport og Danmark, og med aftrækkeren som fællesnævner, knytter det alle vores 89 discipliner sammen i ét samlende element. Aftrækkerbøjlen udgøres samtidig af et D for Danmark. Endelig skal logoet samtidig kunne række ud til nye foreninger og samarbejdspartnere, der er interesseret i at være med i den fortælling, der også ligger bag organisationsændringen. Fortællingen om et meget bredere skydesportsperspektiv, end det rent elitære, under titlen ”En skydesport for alle”.
Dette logo kan bruges til nye projekter og aktiviteter, og til fælles indsatser der går på tværs af disciplinerne. Som f.eks. vores projekt om en social ansvarlig skydesport med TrygFonden. Eller vores nye nyhedsbrev ”En skydesport for alle” som rundsendes til alle vores medlemsforeninger.
Den rødvide farve-kode og skrifttypen fra vores primære logo går igen, for at knytte forbindelsen til vores primære logo og vores historie.
Kaldenavn og flere logoer er ikke nyt.
Er det så egentlig normalt at benytte forskellige kaldenavne eller forkortelser i en organisation som vores?
Ja det er det faktisk. Og det er også noget, vi har benyttet os af i Dansk Skytte Union før. For eksempel er navnet på vores hjemmeside www.skytteunion.dk og vores mailadresser har ”efternavnet” skytteunion.dk.
Skydesport Danmark benyttes derfor som kaldenavn, ligesom andre kaldenavne og forkortelser tidligere har været brugt i flæng: DSU, DSkyU, Unionen og Skytteunion.
Det her er noget, som er helt normalt og ganske praktisk. Man ændrer det i den daglig tale, så man ikke skal bruge det lange fulde navn hver gang. Det som er vigtigt, er bare, at alle stadig forstår, at det er den samme organisation, man taler om.
Forkortelser bliver imidlertid hurtigt til en meget indforstået viden, som kun de særligt indviede forstår sig på. Derfor er det også en klar anbefaling fra professionelle med indsigt i området, at man ikke anvender forkortelser i sin kommunikation.
Beslutningen er derfor, at vi fra officiel side ikke vil benytte os af forkortelser.
Bæredygtig indfasning af navn og materialer
Der er flere årsager til, at vi har valgt en glidende overgang til vores nye dobbeltnavn. For det første handler det om ressourcer. Vi er ikke interesserede i at spilde en masse ressourcer på at udskifte tøj, roll-ups og andet fysisk materiale på én gang. Det er vigtigt for os, at vores navneskifte bliver så bæredygtigt som muligt. Vi vil ikke smide materiale ud, der sagtens kan bruges, selvom der er det hidtidige limegrønne logo på. Det er spild af penge, som vi hellere vil have skal komme vores medlemsforeninger til gode.
En anden årsag er, at det køber os noget tid til at udvikle en ny og gennemarbejdet visuel identitet og designmanual, der passer til vores organisation. Nogle steder er det relativt enkelt at uploade et nyt logo, mens det andre steder kræver en betydelig medarbejder ressource at få integreret de rød-hvide farver. Det er ikke noget, vi med repræsentantskabets beslutning pludselig har ekstra ressourcer til, men er noget, der skal håndteres ved siden af alle de sædvanlige drifts- og udviklingsopgaver, som skal løses.
Vi vil løbende orientere om status på indfasningen i takt med, at dette arbejde skrider frem.
Carsten Brandt, Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen og Steffen Olsen vinder holdkonkurrencen på riffel 300m 60 skud liggende.
Det betyder at de kan kalde sig for verdensmestre. Verdens BEDSTE liggende hold!
De vandt guldkampen 10-16 over Schweiz.
I kvalifikationen blev danskerne også etter med 1788 point, hvor Jens-Ulrik og Steffen hver skød 597 og Carsten skød 594.
Den ældste del af det nye verdensmesterhold, Carsten Brandt, har dette at sige:
"For mig er det her virkelig kulminationen af lang tids arbejde, i særdeleshed med Lapua Cup (serie af 300m stævner i Aarhus), hvor vi har arbejdet meget med at udbrede 300m skydning i Danmark. Samtidig er jeg utrolig glad for den dialog vi havde på holdet. Den var åben og ærlig, klart med til at bringe os til guldet".
Tirsdag har bød på mange forskellige ting på banen i Kairo. Det altoverskyggende var Steffen Olsens præstation, der ledte til at han blev Verdensmester i riffel standard gevær på 300m med 591 point.
"Jeg leverede en god skydning i dag, her havde jeg fokus på at få skudt hurtigt før det begyndte at blæse op, selvom hastighed ikke plejer at være et problem. Det er altid en fantastisk følelse, at stå øverst på skamlen og høre nationalsangen blive spillet for en, det er der intet der kan slå"- Steffen Olsen.
Læs DR's nyhed om Steffens guldmedalje her...
Sammen med klubkammeraten fra Ballerup Skytteforening, Stephanie Grundsøe, udgør han et af vores to Mixed Team Danmark i riffel 50m 3 position Mixed Team. De vandt sammen bronze ved det nyligt afholdte EM i Polen og her ved VM i Cairo vandt de en flot sølvmedalje med 878 point i del 1 og 534 i del 2.
Steffen stillede også op i riffel 50 m 3x20 skud, hvor han er #80 på ISSF-verdensranglisten. Ved VM blev han nummer 9 med 590 point.
Steffen Olsen skød også 50 m 60 skud liggende, hvor han leverer et resultat i verdensklasse på 590, desværre var det lige præcis ikke nok til en finale, Steffen må derfor glæde sig over en god skydning og en 9. plads.
Steffen skulle hurtigt i kamp igen tirsdag. Denne gang i selvskab med Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen og Jesper Langhoff Pedersen, her var der tale om 300m 3 positioner med frigevær. Steffen bliver her bedste dansker med 581 og en 14. plads. Jesper bliver nummer 22, med et resultat på 576, mens Jens-Ulrik bliver nummer 27, med et resultat på 568.
Efter en brav kamp mod Norge, må det danske mix-par se sig slået. En fremragende præstation igennem hele konkurrencen, ender med en velfortjent sølvmedalje i riffel 50m 3 position Mixed Team.
At opgradere bronze medaljen fra EM til en sølv medalje til VM i samme disciplin er en crazy oplevelse. Mix øvelsen er et marathon, som bliver til en sprint, så det er med at holde hovedet koldt hele vejen, og det gjorde vi begge. Jeg er så glad og stolt, lød det fra Stephanie Grundsøe finalekampen, der ender hendes deltagelse ved VM på en fremragende måde.
Skydesportens Støtteforening har til formål at indsamle midler til almennyttige aktiviteter i vores medlemsforeninger, aktivitetskomiteer, forbund og til vores eliteskytter.
Skydesportens Støtteforening er den samme velkendte forening, men nu blot i nye klæder. Fremover, når du støtter vores eliteskytter, medlemsforeninger, aktivitetskomiteer eller forbund, støtter du det valgte støtteområde direkte. Der sker ingen automatisk betaling til aktivitetskomiteer eller foreninger. Hele din støtte går direkte til den aktivitet du vælger. Det sker for at donationer til støtteforeningen på den måde er så gennemsigtige som overhovedet muligt.
Din støtte til Støtteforeningen er fradragsberettiget. Fradrag til gaver til foreninger er dog sat til maksimalt 17.200 kr. i 2022. For at kunne få glæde af fradraget er det et krav, at du oplyser dit cpr-nummer,. Dette gør du i forbindelse med din indbetaling af støtte. Du kan også støtte med mere end 17.200 kr., men det er kun det beløb, som er fradragsberettigede.
Indbetalingen skal ske senest d. 30. december 2022, hvis fradraget skal gælde i 2022.
Når du støtter Skydesportens Støtteforening med et større beløb, går din støtte ubeskåret til den del af organisationen, som du har valgt. Du har mulighed for at støtte skydesporten ved disse områder:
• Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s generelle virke
• Aktiviteter under en af vores fem Aktivitetskomiteer
• Foreningsaktiviteter
• Elitegruppens skytter (Team Danmark atleter)
Læs mere om støtteforeningen og støt her...
Værktøjer: Idéer til hvordan fastholder man de frivillige, skabelon til et årshjul, hent ansættelseskontrakter, søg forskellige puljer til at styrke din idrætsforening og meget mere.
Her stiller Danmark med et stærkt hold bestående af debutanter og meget garvede atleter. De første danskere, der skal i ilden, er juniorerne.
Landstræner Elham Hashemi Masoumi og sportschef Linda Andersson har udtaget skytter til EM Wroclaw i riffel 50m 3×20, team og mixed team.
Her kan du se hvem der er udtaget og læse Lindas kommentarer.
3×20 women + team
Rikke Ibsen, Trehøje Skytteforening.
Stephanie Grundsøe, Gundsølille Skytteforening
Josephine Laursen, Viborg Skytteforening
Rikke og Stephanie udtages som realistisk top 15.
Rikke vandt world cuppen i Baku i maj. Hun har desuden skudt 590 point på masters samt 587 point på world cup finalen i Wroclaw i efteråret.
Stephanie har skudt 588 point på masters/vurderingskonkurrence samt 586 point på vurderingskonkurrence i Viborg. Hun har desuden skudt 588 i eliminationen på world cuppen i Baku og var no 8 på Word cuppen i Rio de Janeiro med 584 point.
Josephine udtages som holdatlet. Hun er en ung meget lovende atlet som har skudt 585 point på masters/vurderings konkurrence og 584 point på vurderings konkurrence i Viborg.
3×20 men
Esben Jakobsen, Særslev Skytteforening
Steffen Olsen, Ballerup Skytteforening
Både Esben og Steffen udtages som realistisk top 15.
Esben har skudt 589 point på masters/vurderingskonkurrence samt 584 på vurderingskonkurrence i Viborg i udfodrende vejr. Esben er en meget ambitiøs atlet som satser hårdt på sin skydning.
Steffen Olsen har skudt 586 point på vurderingsskydning i Viborg samt 584 point på masters i Århus. Landstræner Elham Hashemi Masoumi vurderer at med den niveau som Steffen har nu og med den erfaring som han har, der han udvist stærke præstationer på tidligere mesterskab, så kan han med en go plan frem til EM leverer et rigtig godt resultat der.
3×20 Mixed team
Rikke Ibsen-Esben Jakobsen
Stephanie Grundsøe-Steffen Olsen
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har fået 200.000 fra initiativ puljen til et pilotprojekt, der skal skaffe flere frivillige til foreningerne og efterfølgende flere unge skytter, som på sigt vil sænke gennemsnitsalderen i foreningerne.
Lige nu er 65% af medlemmerne i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) over 40 år og de fleste frivillige i foreningerne er +50 år.
”Vi vil lave et pilotprojekt med fokus på rekruttering af nye og/eller unge medlemmer til vores foreninger. Vi har en hypotese om at nogle foreninger ikke har værktøjer og manpower til at nytænke deres aktiviteter og tilbud, hvorved de ikke gør sig attraktive overfor potentielle nye og/eller unge medlemmer. Disse nytænkende aktiviteter vil oftest være begrænset af mangel på frivillige, da foreningerne har behov flere frivillige eller at nytænke af brugen af frivillige” fortæller udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen.
Pilotprojektet skal gøre foreningerne og Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) klogere på hvilke problematikken ved at udvælge fire foreninger, som skal deltage i et sparringsforløb med en ekspert i at rekruttere frivillige til foreningsarbejde. Der bliver individualiserede målrettede indsatser med nytænkende tiltag for at få flere frivillige ind i foreningerne, så der sammenlagt bliver mere overskud blandt bestyrelser og andre frivillige til at udbyde nye tilbud som kan tiltrække unge skytter.
Har din forening allerede udfordringer med stigende aldersgennemsnit, færre frivillige, dalende antal unge skytter? – Og er I klar til at give den en skalle?
Så skriv til udviklingskonsulent Jarl Venneberg Jakobsen på mail: jarl.jakobsen@skytteunion.dk.
Så kan jeres forening indgå i dialogen om at blive en af de fire udvalgte foreninger.
Jesper Hansen og Emil Kjeldgaard Petersen deltog i ISSF World Cup i Rabat, Marokko.
Fredag den 13. januar:
Begge drenge starter 1. serie kl 11.10
Jesper fik 24 træffere og Emil fik 23 træffere.
2. serie skyder de kl. 13.20
Jesper fik 23 træffere og Emil fik 25 træffere.
Lørdag den 14. januar:
Jesper og Emil skyder 3. serie kl. 10.35 og 4. serie kl. 12.50
Emil Kjeldgaard skød 49 ud af 50 duer og har 97 træffere. Jesper Hansen skød 48 og har 95 træffere.
Søndag den 15. januar:
5. serie skyder Emil kl. 11.10 og Jesper kl. 11.45.
Jesper Hansen fik fuldt hus, da han skød 25 ud af 25 duer i 5. og sidste serie. Jesper sluttede på en 18. plads og havde i alt 120 træffere ud af 125
Efter et resultat på 122 og en shoot-off er Emil videre til finalen.
Her sluttede Emil på en sjette plads.
"Meget glad for at få så god en start på sæsonen, især med tanke på hvordan træningsindsatsen har været her i vinterhalvåret.
Med dette resultat håber jeg at det bliver startskuddet på en god sæson.
Selvfølgelig kunne jeg godt have ønsket mig en højere placering i finalen, men nu ved jeg hvad der skal arbejdes på til næste gang", fortæller Emil.
To store begivenheder er lige på trapperne, da der i september både er EM i Larnaca for skeet og EM i Wroclaw for riffel og pistol.
Den 3.-10. september er det tid for en af årets højdepunkter ved EM i Larnaca for skeet.
Disse atleter er udtaget:
Den 4.-17. september er det tid for næste højdepunkt som er EM i Wroclaw for riffel og pistol. Holdet i riffel 50 m og pistol 25 m er nu kompletteret med juniorer i riffel 50 m, samt pistol 25 m og herresenior i riffel 50 m 60 skud liggende.
Landstræner Elham Hashemi Masoumi og sportschef Linda Andersson har lavet en forhåndsudtagelse på riffel 10 m samt atleter som har en realistisk top 8 niveau på riffel 50 m til VM i Cairo den 12-25 oktober.
Slutlig udtagelse i alle discipliner til VM i Kairo sker efter DM i riffel 50 m den 28 august 2022.
Nicklas skød dansk rekord på masters dag 3 med 632,1 point, han skød også 628,5 masters dag 2 og 626,2 masters dag 1, og han har en opadgående resultatkurve.
Anna og Rikke har skudt mange top 8 og top 15 resultater under året. Det var dog en meget tæt udtagelse mellem Emma Koch og Stephanie Grundsøe. Emma har skudt flere gode resultater i løbet af året blandt andet 628,4 point på World cup i Cairo samt 628,5 point på masters dag 1. Stephanie har en stærk opadgående resultatkurve med 628,7 point på masters dag 2 og 627,7 point på masters dag 3.
Begge arbejder også meget hårdt og fokuseret på at nå verdenseliten. Derfor har vi gennemført en ektra vurderingsskydning for dem i Ølstykke den 18-19 juli. På denne vurderingsskydning skød vi 2 omgange individual, to omgange Team 30 og 2 omgange Team 20 og her var Emma totalt 2,4 point bedre end Stephanie. Dermed besluttede vi at Emma skulle udtages til VM på riffel 10 m med Stephanie som reserve.
Rikke vandt world cup I Baku og har skudt 587 point på World cup final i Wroclaw og dansk rekord med 590 point på masters dag 1 i Århus. Stephanie var I finale på world cup I Rio og har skudt 588 point i eliminationen på WC i Baku og 588 point på vurderingskonkurrence I Århus (masters) samt 586 point på masters dag 1 samt på vurderingskonkurrence i Viborg.
Rikke og Stephanie udtages til 50 m liggende for at bruge denne disciplin som forberedelse til riffel 50 m 3x20 skud, da der er meget dårlige muligheder til træning på skydebanen i Kairo inden deres konkurrence.
Så er de danske flugtskytter udtaget til de Nordiske Mesterskaber, der finder sted den 4. – 7. august i Lathi i Finland.
Ved mesterskaberne skal der i Flugtskydning konkurreres i Nordisk Trap, OL-Trap og Skeet.
Følgende skytter er udtaget:
Trap
Trap damer:
Laura Kingo Tevely, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Maj Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Trap herrer:
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Svend Erik Svenningsen, , Horsens Flugtskytte Klub
Trap herrer – Junior
Daniel Fredsgaard Hermansen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Morten Jacobsen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Trap team herrer
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Svend Erik Svenningsen, Horsens Flugtskytte Klub
Trap mixed team
Laura Kingo Tevely, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Maj Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Martin Bergstrøm, Horsens Flugtskytte Klub
Glenn Christiansen, Esbjerg Flugtskydnings Forening
Daniel er tilknyttet Udviklingscenter Nord.
Skeet
Skeet herrer
Claus Weits, Esbjerg Flugtskydningsforening
Kasper Rasmussen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Fabian Brath Isaksen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Skeet – damejunior
Maria Duun, Havndal Jagtforening
Skeet – herrejunior
Frederik Mast, Københavns Flugtskytte Klub
Skeet team herrer
Claus Weits, Esbjerg Flugtskydningsforening
Kasper Rasmussen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Fabian Brath Isaksen, Aalborg Flugtskydnings Forening
Skeet mixed team – Junior
Maria Duun, Havndal Jagtforening
Frederik Mast, Københavns Flugtskytte Klub
Maria og Frederik er til en del af Udviklingscenter København, mens Fabian og Kasper er en del af Udviklingscenter Aalborg.
Aktivitetskomitéen for Flugt og Aarhus Flugtskytte-Klub inviterer til Skeet konkurrence.
Idrætsdanmark er naturligvis også påvirket af den igangværende energikrise, fordi rigtig mange idrætter er afhængige af lys, varme, udluftning og brændstof, og fordi eventuelle nedlukninger eller begrænsninger i idrætsfaciliteterne vil have alvorlige konsekvenser for idrætslivet.
Derfor kan og skal foreningslivet også bidrage til at spare på energiressourcerne – og det gælder både den enkelte forening og den enkelte udøver.
Gode råd: Sådan sparer I på energien i Idrætsdanmark
Vi har samlet en række energispareråd her på siden. Nogle af rådene er målrettet til foreninger og klubber, andre henvender sig til den enkelte udøver, men de bidrager alle til samme formål: At sænke energiforbruget i Idrætsdanmark
Klubber, der gerne vil tjene lidt til klubkassen, kan nu sælge skrabejulekalendere til Børnehjælpsdagen.
Mange foreninger benytter sig hvert år til jul af muligheden for at tjene lidt ekstra til klubkassen ved at klubbens medlemmer sælger skrabe julekalendere og så går noget af overskuddet direkte til foreningen. Der er typisk flere forskellige organisationer, der udbyder kalendere, men som en af de første i år er Børnehjælpsdagen nu på banen med en julekalender, som kan sælges i perioden fra den 7. oktober til den 31. december, og som giver klubben 14 kr. i provision pr. solgte kalender.
Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Så ud over at salget indbringer penge til klubkasserne rundt om i foreningsdanmark, går der også et beløb til udsatte børn og unge. Det er altså rent win-win.
Læs mere om julekalendersalget på Børnehjælpsdagens hjemmeside, så kan I være med fra start.
Team Danmark fortæller i en nyhed i dag, at regeringens forslag til finanslov for 2023 indeholder besparelser på kr. 4,1 mio. til de danske atleter.
Om forslaget udtaler Team Danmarks adm. direktør Peter Fabrin:
De her penge er altafgørende for vores økonomi og dermed også for danske eliteatleters økonomi og trivsel. Der er allerede skåret ind til benet, og vi står i en situation, hvor der ikke kan skæres mere ind til benet. Bliver der et endeligt farvel til de 4,1, så er fundamentet under dansk eliteidræt endnu mere udfordret, end det allerede er i dag, og det kommer til at få konsekvenser for danske atleter
Nyheden fra Team Danmark kan læses i sin fulde længde her
Hvad er det egentlig sportschefen i Dansk Skytte Union har af opgaver under internationale konkurrencer?
Sportschef Linda Andersson giver her et smugkig i sit arbejde fra en uge med World Cup i Baku:
Disclaimer: Meget af tiden til denne World Cup blev for sportschefen brugt sammen med skeet holdet. Om dette udtaler sportschefen:
”Grunden til, at jeg ankom senere til denne konkurrence, var, at vi indenfor riffel har mange gode trænere, som kan assistere Elham. Denne gang var det Kim Ibsen, der hjalp Elham på eminent vis. På skeet-siden er vi lige nu i gang med at oplære Jan Hemmingsen, så han i fremtiden kan hjælpe Tore og vores eliteatleter til nogle konkurrencer, så jeg for frigivet nogle timer og kan fokusere endnu mere på udviklingen af vores elitearbejde.
Af Linda Andersson, Sportschef.
Min primære opgave er at skabe tryghed for vores atleter og trænere. Ved en konkurrence skal tingene bare flyde, så trænere og frem for alt atleter kan fokusere 100% på konkurrencen.
I denne uge (uge 22) har jeg været til World Cup i Baku. Denne World Cup var lidt anderledes, da jeg fløj ind sammen med skeet-holdet et par dage inde i konkurrencen, og dermed levede en form for "luksusliv" uden lange ventetider på udstyrstjek (kan tage evigheder) og tilmelding/betaling (kan ligeledes tage evigheder) samt et teknisk møde, hvor man gennemgår konkurrencen og diskuterer ting, der skal udvikles, for at konkurrencen kan afvikles på bedste vis.
Men hvad laver jeg i de dage ved et World Cup, når konkurrencen er betalt, udstyrskontrollen er gået igennem og det tekniske møde er afsluttet? Dette har jeg prøvet at beskrive i det følgende med udgangspunkt i World Cuppen i Baku:
29 Maj – afrejse med skeet holdet
Afgang sammen med skeet holdet. Da hver atlet kun må medbringe 5 kg ammunition på flyveturen, hvilket er meget langt fra nok til en skeet-atlet, medbringer Tore (landstræner for skeet) og jeg også ammunition. Dette skal tjekkes ind sammen med våbnet og processen kan tage lidt tid med papirer der skal udfyldes, der skal betales for våbnet og hvis man skal uden for EU og skytten ikke har udfyldt papiret for eksport af våben fra et EU-land på internettet, så skal man også forbi politiet, inden man når sikkerhedskontrollen, hvor våben og ammunition bliver tjekket. Det hele gik godt denne gang og videre til gaten.
Denne gang fløj vi via Istanbul og ankom efter midnat til Baku. Her kom vi faktisk ret hurtigt igennem paskontrollen og fik vores bagage, men så begyndte tålmodighedsprøven. Den første tålmodighedsprøve ved en konkurrence er næsten altid import af våben til de respektive lande. Fordi hvert land har sin egen måde at gøre tingene på, og som svensker klør mine hænder mange gange for at komme i gang og vise dem et system, der ville få alting til at gå meget hurtigere. Efter 20 år, har jeg dog lært, at det bedste at gør er at spørge hvad de vil have af os (pas, papirer og lignende) og så skal du bare sætte dig ned og vente. Sådan var det også denne gang. Ind og vise gevær og pas og så var det vent, vent, vent og lidt mere venten og klokken 04.00 fik vi endelig en transport til hotellet hvor vi landede på puden kl. 05.00.
30 maj – indtjekning for skeetholdet på banen samt 1 og 2 runde for riffelpigerne
Efter en sen morgenmad var det tid til en tur på banen for at booke træningsrunder til atleterne, finde et sted hvor vi ville have vores område til skeetatleterne (vores hold vil gerne vælge et sted lidt væk fra de andre, hvor vi kan hvile mellem runderne) og møde menneskerne på banen (noget som vi prioriterer den første dag). Dette er for at få ro indtil træningen starter. Dette bliver mere og mere vigtigt, jo bedre og mere kendte atleterne bliver. Eftersom der er flere og flere der gerne vil tale med atleterne, derfor er det vigtigt også at have tid til ro og fokusering inden træningen. Vi ser det også som vigtigt at hilse på alle i arrangørstaben og bruge tid på at kigge rundt på skeetbanen. Hvor er de nærmeste toiletter til skeetbanen, hvor er dommerne, hvor er juryen, hvor er organisationsudvalget og udstyrskontrollen? Alt dette for at gøre det lettere under konkurrencen.
Samme dag skød riffelpigerne også deres holdkonkurrence og efter en meget god første runde gik de videre til runde 2. Mellem runde 1 og 2 fik en af atleterne det ildebefinde. Atleten fik et blodsukkerfald og blev meget varm, så ud på toilettet hente papir med iskoldt vand samtidig med at en anden træner løb for at købe noget at drikke med sukker. Samtidig forsøgte de andre at finde noget atleten kunne drikke og spise. Her vil jeg give stor ros til alle atleterne, fordi I håndterede det så stærkt! I sidste ende endte atleten på benene og imponerede med en meget fin anden runde og holdet gik videre til guldkampen. Atleten husker ikke noget om denne runde 2, men dette viser også hvor meget atleterne kræver af sig selv for at nå verdenseliten. Flere spurgte mig under skydningen om det var den rigtig beslutning at lade hende skyde. Men til det er svaret ret simpelt: hun VIL det, og vi stoler på hende både som atlet, men også som menneske ift. at passe på sig selv og derfor tror jeg på det. Efter riffelpigernes skydning var det tilbage til hotellet hvor der skulle arbejdes med visionerne for den nye sportslige strategi.31 maj – Guldmatch for riffelpigerne og første træningsdag for skeetholdet
Første stop, ud og heppe på riffelpigerne i guldmatchen, så direkte ud på 50m-banen for at booke baner til Stephanie og Esbens træning (det lykkedes os endelig at få en bane at dele, da der var mange om buddet den dag) og så afsted til skeet-træning. Under trænings- og konkurrencedage med skeet er en af mine vigtigste opgaver at holde styr på banerne. Det betyder at jeg altid er foran drengene og Tore. Jeg holder styr på hvilke hold der skyder på den respektive bane før dem og informerer dem om hvordan tingene er tidsmæssigt. Er de foran eller bagud i tid. Når holdet foran en af vores atleter starter, informerer jeg atleten (da de er i fuld gang med deres forberedelser) og når holdet er på standplads 4-5 (afhænger af afstanden hen til banen) informerer jeg atleten igen. På den måde holder vi styr på hvornår atleten skal afslutte forberedelserne på vores område og gå til banen for ikke at skulle stå for længe og vente på skydebanen i fx høj varme. Samme dag var der også mange samtaler med ISSF, dommere og jurymedlemmer om regler, finaler, valg af formand med mere.
Om aftenen var der en løbetur efterfulgt af en BOLT taxa til Vapiano til middag. Denne tur var lidt ekstra spændende for mig og Emil, da vores BOLT taxa brød sammen på vej til restauranten. Dagen sluttede med forberedelse til mødet med Elham vedrørende udviklingen af eliteindsatsen i riffelgruppen, som vi planlagde den følgende dag.
1 juni – Træning og konkurrence for Esben samt træning for skeetholdet
Min første opgave denne dag var at ordne morgenmaden til Elham, Kim og de atleter, der var på skydebanen (da morgenmaden på skydebanen bestod af diverse sandwich og pizza, fik vi hjælp til at medbringe morgenmad fra hotellet) samt at have et møde med Elham vedr. videreudvikling af vores samarbejde og arbejdet med udvikling af atleterne i riffelgruppen. Efter mødet var der en dommer, som ville udveksle nogle ideer med mig om, hvordan vi kan udvikle bedre dommere i fremtiden. For vi har brug for rigtige dommere med status i disciplinen, dommere der tør tage en beslutning. De skal handle, ikke bare se på lerduerne.
Efter at have tilbragt formiddagen med at planlægge en ammunitionstest i Tyskland (som vil blive gennemført ugen efter samt en træningslejr), var det ud at hjælpe træner og atleterne under skeettræningen. Efterfølgende var det videre ud at se Esben i hans åbningsrunde. Derefter blev det til lidt arbejde tilbage på hotellet inden aftensmad med hele holdet. Sidste punkter på dagsorden var køb af vandflasker sammen med Emil og Jesper (der skulle købes mange pga. varmen).
En dag som denne er særligt lang for vores 50 m riffelskytter da de både har præ-stævnetræning, eliminering og kvalifikation samme dag, så stor ros skal der lyde for det flotte arbejde under hårde betingelser.
2 juni – riffel 50 m 3x20 samt skeet træningVed præ-event træningen har atleterne 3 runder hver i løbet af dagen. Så meget af min tid gik med at tjekke baner og snakke med ISSF-folk og trænere om udviklingen af skydesporten. I løbet af vores første serie i skeet ser vi, at der sidder en antidoping-kontrolbetjent. Det er meget mærkeligt, men Jesper har fået en tilfældig test nu ved hver eneste World Cup i år. Da de for 3. gang i år kom i Lonato, troede han at jeg jokede med ham😊. Og nu kom de for 4.e gang i Baku og i dopingkontrollen skulle han altså og vi kan kun konstatere: Jesper er den mest testede skytte i år 😊. Så der gik lidt tid med dopingkontrol mellem runde 1 og 2.
Denne dag skød Stephanie og Rikke også riffel 50 m 3x20 skud, hvilket gik strålende. Stephanie tangerede Stine Nielsens danske rekord med 588 point i elimineringen og Rikke Ibsen skød fine 586 i indledende og gik dermed til finalen i den meget tætte konkurrence. Efter dagens skydning var ovre skulle vi med bus hjem til hotellet kl 19.15 hvor vi landede kl 20.00 til middag efterfulgt af indkøb af vand og snacks med Emil og Jesper. Aftenen sluttede ved midnat efter et par timers besvarelse af e-mails.
3 juni – Finale dag for riffel 50 m 3x20 samt første tre serier i skeet.Finaledag for Rikke i riffel 50 m 3x20 skud (en fantastisk finale der Rikke vinder hendes første World cup Guld) og konkurrencestart med 3 serier i skeet. Min opgave denne gang var, ligesom før, at holde styr på de baner, som Jesper og Emil skal skyde på samt at coache Emil (da Jesper og Emil skød samtidig under denne konkurrence) og at sidde som sidedommere i runder, hvor det var Emil eller Jespers tur til det. Det er noget, som Tore og jeg gør for atleterne, så de ikke skal sidde ude i varmen og i stedet komme ind og få noget at spise og restituere så godt som muligt til næste runde.
I løbet af dagen havde jeg også nogle samtaler med dommer og jury, hvor der igen, igen ikke var styr på nogle ting, såsom at dommeren ikke tjekker atleternes startposition. Jeg er meget opsat på, at vores konkurrencer skal være fair. Hvis der er en regel, skal den følges. Ellers skal vi ikke have den regel. Jeg ønsker, at den atlet, der vinder, er den atlet, der har forberedt sig på den bedste måde til konkurrencen - ikke den, der med succes har snydt sig til flest antal lerduer. Jeg mener stadig, at det er problematisk, at vi kan stå i en situation, hvor en dommer dømmer skytter fra sit eget land. Det er ikke fair for atleter eller for dommere. Der var også nogle problemer på bane C (den sidste bane), hvor der var en kameramand, der filmede. Desværre var de i atleternes synsfelt, da de kaldte på en lerdue, og hvis han bevægede sig, forstyrrede de skytterne. Det her handler bare om, at kameramændene bliver informeret om, at de ikke må bevæge sig, når atleterne står på standpladsen, men i stedet for bevæger sig, når atleterne bevæger sig. Dagen slutter som de fleste andre med at løbe, spise aftensmad og købe vand og snakke og svare på mails.
4 juni – sidste dag med skeet samt riffel mixed 50 m
Dagen startede med morgenmad kl 06.00 da Rikke og Esben skulle skyde mixed team 50 m med start kl 08.15 så ud til banen med bus kl 06.30 efterfulgt af forberedelser på banen og start kl 08.15. Mixed team er meget udfordrende, da der ikke er meget at spille med tidsmæssigt, hvis der for eksempel er hård vind.. Rikke og Esben fik begge benyttet lejligheden til at lære formatet så de har den nødvendige viden for at gå til finalen, og det tager vi næste gang. Esben fik en opfølgende udstyrstest, så jeg var med ham i udstyrskontrollen med alle ting, men denne gang var det kun riffel og jakke de ønskede at teste. Det hele gik fint, og det var hurtigt videre på skydebanen for at tjekke, hvordan de havde det i forhold til, at skeetskytterne skulle startede kl. 11.20. Her var de lidt foran, og så var det ellers bare i gang med forberedelserne for drengene. Efterfølgende coachede jeg på Emil under hans skydning, en hurtig evaluering efter serien for hurtigt at flytte til Jespers bane for at være sidedommer for ham. Herefter var det hurtigt tilbage til hotellet lidt hurtig frokost inden det igen var tid til at tjekke bannerne til den meget vigtige sidste runde. God restitution mellem runderne er meget vigtigt for at kunne præstere på højeste niveau og derfor er det mig og Tore som tjekker bannerne for atleterne, så de kan restituere og forberede sig på bedste vis.
Så var det igen tid til at tale med organisationskomiteen om rapporteringstidspunktet for ammunition (hvornår juryen skal teste vores ammunition) og rapporteringstidspunktet for skytterne efterfulgt af planlægningen af ammunitionsbrug i finalen. Her kan der nogle gange være nogle test af ammunition, hvis vores lager af ammunition er ved at løbe tør (pga. begrænsninger i mængden af ammunition, som vi kan medbringe på fly). Denne gang havde vi nok ammunition tilbage, og Jesper var sød at låne nogle af hans ”Norma lead max 8” ud til Emil for de omvendte lerduer på stand 3 og 5 i semifinalerne. Skytterne startede forberedelserne, mens jeg bar 8 kg ammunition til finalbanen og placerede dem forsigtigt i ammunitionskasserne og så på, hvordan juryen tog ammunitionen til prøven og lukkede kasserne med en forsegling. Her var det, at bokserne faktisk ikke var helt lukkede, og folk kunne komme ind med hænderne i bokserne, og så fik de en lille påmindelse fra mig om, at de skulle være helt lukkede, og det fik de ordnet, og jeg gik tilbage til vores lejr, hvor drenge var i fuld gang med deres forberedelser. 20 minutter før semifinale 1 startede gik vi på banen for sidste information inden semifinale 1 der startede kl. 17.30 hvor Emil deltog, efterfulgt af Jespers semifinale. Under Jespers semifinale er der så mange vanddunke på banen at Jesper mister sin og han får hurtigt det reservevand som jeg har tilbage i posen (jeg har altid ekstra vand til skytterne hvis nogen taber eller har brug for ekstra). Da Jesper så kvalificerer sig til finalen, må jeg løbe tilbage til hovedbygningen for at finde noget nyt vand, men det viste sig at være en svær opgave da alt var lukket. I sidste ende fandt jeg en mand, der kunne hjælpe og så var et ellers tilbage til banen, hvor Jesper skulle starte finalen.
Efter finalen var det direkte tilbage til hovedbygningen til prisoverrækkelse og pakning af lejr og derefter finde transport tilbage til hotellet. Tilbage til hotellet for at pakke, bade og aftensmad efterfulgt af et godt glas vin for at fejre Rikkes medaljer, Jespers medalje og Emils finaleplads, inden en times søvn efterfulgt af bustur til flyet kl. 03.10. Så da vi endelig kom igennem alle kontrollerne og sikkerhedstjek og befandt os på flyet sov alle tungt.
Hjem til Danmark kom vi med 1 guld, 1 sølv, 1 bronze, en 4. plads og en 6 plads samt flere andre fine resultater. Dette var lidt om hvad jeg laver når jeg rejser med træner og atleterne.
Nu er 12 pistolskytter udtaget til Nordiske Mesterskaber 2022 i Finland fra 3.-7. august.
Følgende skytter er udtaget:
10m AP – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening
10m AP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
10m AP – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
10m AP – herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening
10m AP team – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening
10m AP team – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
10m AP team – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
10m AP team – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening
10m AP mixed team – Junior
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
10m AP mixed team – Senior
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening
25m SP – Juniordame
Clara Rosendal Knørr Nielsen, Ballerup Skytteforening
Michelle Leth Wehage, Nykøbing Sjælland Skytteforening
Sif Gorm Hansen, Særslev Skytteforening
25m SP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
25m SP – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
25m STP Open – Dame
Christina Borgen Nielsen, Aars Skytteforening
Christina Popp Hansen, Trehøje skytteforening
Rikke Thodberg, DSB/ASF
25m STP Open – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
25m RFP – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
25m RFP – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening
25m RFP team – Juniorherre
Johannes Nissen Markvardsen, Hesselager Skytteforening
Emil Mark Andersen Strandgaard, Ballerup Skytteforening
Lars Ebdrup Krog, Viborg Skytteforening
25m RFP team – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Martin Brown Nielsen, Vejle Skytteforening
25m CFP – Herre
Jonas Kofoed Hansen, Vejle Skytteforening
Anders Kruse Christensen, Ørre Skytteforening
Pistolskytten Frederik Larsen har kvalificeret sig til aftenens EM-finale i Tallinn i 10m luftpistol.
Frederik blev med 581 point nr 3 i kvalifikationen tidligere i dag.
Finalen skydes kl. 18.45 dansk tid og kan følges live via linket her: https://www.youtube.com/channel/UCndexZkAcD7kcGg9KJ5y1-Q
Nordic Shooting Region (NSR) har i denne weekend afholdt generalforsamling i forbindelse med de Nordiske Mesterskaber i skydning i den sydøstfinske by Kouvola.
Et af generalforsamlingens punkter var valg af nyt formandskab, og her valgte en enstemmig generalforsamling at pege på Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Samtidige enedes de otte lande lande om at nedsætte en arbejdsgruppe, der under dansk ledelse skal gennemgå og revidere de mere end 15 år gamle regler for organisering af de nordiske mesterskaber i skydning.
Fra dansk side bliver det næstformand Erik Mouritsen, der kommer til at stå i spidsen for formandskabet som præsident for NSR. Om valget og de forestående opgaver fortæller Erik Mouritsen:
- At tage stafetten op efter Finland bliver spændende. I den kommende tid skal der arbejdes med revision af bestemmelserne for NSR og en konsolidering af sammenhold i NSR i forhold til f.eks. ISSF og EU's miljøforslag omkring bly. Dernæst forestår planlægning af det kommende NM i 2024, som skal afholdes i Danmark.
Udover valg af formandskab og nedsættelse af en NM-arbejdsgruppe blev de forstående personvalg til hverv og komiteer i International Shooting Sport Federation (ISSF) drøftet, med henblik på at sikre bedst mulige varetagelse af de fælles nordiske interesser i skydesportens internationale hovedorganisation. Ligeledes besluttede landene blandt andet, at fremsende et fælles høringssvar om det Europæiske Kemi-agenturs (ECHA) forslag om restriktioner mod bly i hagl, projektiler og fiskegrej i Europa.
På et bestyrelsesmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) den 17. august behandler bestyrelsen indstilling af danske kandidater til valg på ISSF's generalforsamlingen 30. november 2022 i Egypten.
Nu er syv riffelskytter blevet udtaget til at deltage Nordiske Mesterskaber 2022 i Lahti i Finland fra 3.-7. august 2022.
Landstræner Anni Bissø har følgende kommentarer til udtagelsen til NM i Finland:
”Udtagelsen er sket sammen med riffelkomiteen, hvor vi primært at lagt vægt på resultaterne fra vurderingsstævnerne, men også har set på aktiviteterne på ranglisten.
Der er skudt rigtig mange flotte resultater, og holdet er en blanding af helt unge skytter, som er i starten af deres skydekarriere og de lidt ældre rutinerede skytter.
Alle har dog rigtig meget at lære endnu, så det er en god mulighed for den videre udvikling.”
10m AR – Juniorherre
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, BPI
Emil Elmer Wagner, Ballerup Skytteforening
Matias Ligaard, DSB/ASF
10m AR – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Trehøje Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening
10m AR – dame
Josefine Laursen, Viborg Skytteforening
50m R 3P – Juniorherre
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DSB/ASF
Emil Elmer Wagner, Ballerup Skytteforening
Matias Ligaard, DSB/ASF
50m R 3P – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Viborg Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening
50m R 3P – dame
Josefine Laursen, Viborg Skytteforening
10m AR team – Juniordame
Anne Bakke Nielsen, Aalborg Skytteforening
Sara Alexis, Trehøje Skytteforening
Siv Hegelund, Ølstykke Skytteforening
50m R 3P mixed team
Jens-Ulrik Ladekjær-Mikkelsen, DSB/ASF
Sara Alexis, Viborg Skytteforening
Aktivitetskomiteen for ISSF Riffelskydningen ønsker at hjemtage al drift af disciplinens talent- og juniorarbejdet og selv varetage opgaverne for resten af 2022.
Dette sker fra dags dato, hvorved alle henvendelse omhandlende talent- og juniorarbejde skal ske direkte til Aktivitetskomiteen og ikke til Dansk Skytte Unions (Skydesport Danmark)’s sekretariat.
Bestyrelsen tager dette til efterretning og behandler udmeldingen på det førstkommende bestyrelsesmøde efter sommeren.
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har udtaget Emil Strandgaard på 25m sportspistol for herrer junior til EM i Polen, der løber af stablen i begyndelsen af september.
Emil er blevet udtaget med henblik på, at han har realistisk chance for, at placere sig i top 15 ved EM på 25m sportspistol
Det er en samlet bedømmelse af de seks vurderingspunkter, vi har i vores udtagelsesregler, som ligger til grund for udtagelsen af Emil i disciplinen.
- Emil er en af vores mest hårdtarbejdende juniorskytter på pistolsiden. Og det har været en fornøjelse at følger ham over de sidst par år, med den udviklinge, han har haft, udtaler Anders Sode, der i bestyrelsen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har ansvaret for talent- og eliteområdet, og fortsætter:
- Meget ser ud til at gå op i en højere enhed for Emil lige nu. I starten af året opnåede han først en flot 10. plads ved EM på 10m luftpistol, i sidste uge vandt han sølv ved de nordiske mesterskaber i silhuet-pistol, og nu en udtagelse på 25m sportspistol. Så jeg er meget spændt på at se, hvad fremtiden bringer for den her unge skytte, lyder det afsluttende fra Anders Sode.
Emil Strandgaard er 20 år gammel, bor i Nørre Hvalsø og repræsenterer Tuse Skytteforening ved Holbæk.
Emil er desuden tilknyttet Talentcenter Øst Danmark i Ballerup, der er et af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s regionale talentcentre under Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.
De Europæiske Mesterskaber i 25m Pistolskydning og 50m Riffelskydning afvikles i Wroclaw i Polen fra den 5. til den 18. september 2022.
Ved mesterskaberne konkurreres der både i junio- og seniorrrække i pistol og riffelskydning.
Al information om Europamesterskaberne kan findes via siden her
TrygFonden har bevilliget næsten 1,5 millioner kr. til Dansk Skytte Union (Skydesports Danmark)'s nye projekt med børn og unge med ADHD og ADHD-lignende symptomer.
“Vi er utrolig glade for, at vi via støtte fra TrygFonden, nu kan igangsætte et nyt projekt for bedre trivsel med skydesporten. Til gavn for mennesker, skydesportens fællesskaber og Danmark. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at skydesporten kan have en positiv effekt på børn og unge med ADHD eller ADHD lignende symptomer – både i skydesporten, under uddannelse og i hverdagen i det hele taget. Med dette projekt ser vi gode muligheder for at hjælpe en udsat befolkningsgruppe med bedre vilkår i foreningsidrætten, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige TrygFonden en stor tak for deres støtte hertil” udtaler generalsekretær i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) Lars Green Bach.
Med projektet ønsker Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) at tage et socialt ansvar som interesseorganisation for skydesport i hele Danmark. Formålet med projektet er at, hjælpe børn og unge med ADHD, og/eller ADHD-lignende symptomer, til bedre trivsel i hverdagen, foreningsidrætten og uddannelsessektoren. Vi ønsker at bygge videre på nogle af de tidligere erfaringer der er gjort på området, derfor er planen at åbne dørene for målgruppen i den normale foreningstid hvor tidligere projekter har fokuseret på tid i skoletiden. Derfor er vi også særlig glade for at Annegrete Månsson har sagt ja til at bidrage med viden fra hendes Ph.d. forskningsprojekt der undersøgte hvilken betydning skydesporten i skoletiden har for børn med ADHD og ADHD-lignende symptomer.
“Det var med stor glæde at vi modtog beskeden om at TrygFonden havde bevilliget midler til projektet. For mig at se, er det et stort skulderklap der sendes i retning af skydesport. Det fortæller mig at omverdenen og her TrygFonden tror på at skydesporten kan have en positiv effekt på børn og unge med ADHD eller ADHD lignende symptomer – både i skydesporten, men også i deres liv generelt. Der skal lyde en stor tak til Parasport Danmark, ADHD-foreningen og Annegrete Månsson samt Mannov for deres hjælp i ansøgningsprocessen samt tilkendegivelse ift. deltagelse i projektet. Deres viden og netværk bliver uvurderligt i projektet. Sidst skal en stor tak sendes til TrygFonden – uden de bevilligede midler var der intet projekt” udtaler Mathias Knudsen, udviklingskonsulent i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).
De 150.000 kr. er øremærket til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) kan få hjælp fra eksterne konsulenter i arbejdet med Spor 4 – Vejen til en grønnere skydesport, fra strategiaftalen med DIF. Udover at være et vigtigt spor i strategiaftalen med DIF, er det også et af formålene med Skydesport Danmark.
I de vedtægter som blev vedtaget til repræsentantskabsmødet i Billund, står der bl.a. at formålet med Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), er at arbejde for en grønnere skydesport.
Det er selvsagt en fantastisk nyhed for administrationen i Brøndby, men i lige så høj grad for jer, som medlemsforeninger i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Bevillingen gør at arbejdet med Spor 4 kan opkvalificeres og forhåbentligt også fremskyndes.
Der skal lyde en stor tak til Erhvervshus Hovedstaden for sparring i ansøgningsprocessen.
Stærkt inspireret af vores partnere i Europa har Dansk Skytte Union leveret deres bidrag til indsamling af kommentarer til det europæiske kemikalieagentur i EU, der undersøger mulighederne for begrænsning på brug af bly i ammunition.
Dansk Skytte Union er glade for at indendørs skydebaner ikke er omfattet af undersøgelsen, så nu står blot tilbage at overbevise ECHA og EU om, at også udendørs skydebaner skal undtages.
Bly i fast form kan håndteres, hvilket er bevist i dag, hvor flere skydebaner anvender opsamlingskasser ved kuglefang eller graver endevold ud og tømmer for bly. Det jo et relativt lille område blyet samles på, så derfor vil det kunne sammenholdes med en indendørs skydebane. Det skal blot håndteres med forsigtighed, så kommer det ikke til at skade hverken natur og brugerne. Undtagelsen bør også omfatte flugtskydningsbaner selvom vi i dag har et forbud mod brug af bly.
Vi skal fremadrettet arbejde henimod endnu mere opsamling og genbrug end vi har i dag og der skal være et krav om opsamling ved nybygning af skydebaner. Bly er fortsat det bedste, sikreste og billigste materiale at anvende, så indtil der findes tilsvarende alternativer, der kan matche bly, så skal bly anvendes.
Går du med tanker om at give din glæde ved skydesporten videre og støtte unionens arbejde, så kan du gennem Dansk Skytte Union få hjælp af virksomhederne Dokument 24 og Mine Arvinger. Hos Dokument 24 er testamentet gratis, når du donerer arv til os, hos Mine Arvinger får du altid mindst 25 % rabat.
Det kan faktisk være en fordel for dine arvinger, hvis du også betænker Dansk Skytte Union i dit testamente. Vi er nemlig under ligningsloven §8a fritaget for at betale arveafgift, og derfor kan dine arvinger få mest muligt ud af arven, hvis du i dit testamente også støtter Dansk Skytte Union.
Dette hedder 30 % reglen, og helt grundlæggende indebærer det, at Dansk Skytte Union arver 30 % – til gengæld betaler vi bo-og tillægsafgiften for de øvrige arvinger, der dermed får udbetalt en større andel af arven, end det ellers ville være tilfældet. Det er altså en win-win situation for både os og dine arvinger. Læs meget mere om 30 % reglen hos Dokument 24 her...
Begge virksomheder kan svare på alle dine spørgsmål og står klar til at hjælpe dig. På deres hjemmesider kan du læse mere om oprettelse af testamenter, og du kan booke en gratis og uforpligtende rådgivningssamtale med jurister. Besøg Dokument 24 her, besøg Mine Arvinger her....
Oplys at du har læst om tilbuddet hos os, og Mine Arvinger udarbejder testamentet gratis, hvis du benytter 30 % reglen eller ved donationer over 25.000 kr.
Tilbud til skytteforeninger
Dansk Skytte Union kan desuden tilbyde alle medlemsforeninger at blive en del af samarbejdet.
Her kan jeres medlemmer helt gratis oprette et testamente hos Dokument eller Mine Arvinger, hvis de ønsker at betænke jeres forening f.eks. ved at testamentere et våben eller pengebeløb. Derudover kan begge virksomheder tilbyde jeres medlemmer 25 % rabat, hvis de ønsker at oprettet et testamente i forhold til deres øvrige aktiver. Normalprisen på et testamente er 1.995 kr. – ny pris 1.496,25 kr.
Forudsætningen for, at foreningen kan være en del af samarbejdet er, at nedenstående infotekst (markeret med blå) deles på foreningens hjemmeside.
Har I spørgsmål er I velkommen til at kontakte Dansk Skytte Union på info@skytteunion.dk