Dansk bronze ved World Cup

22-09-2023

Finalerne i International Shooting Sport Federation World Cup i Rio de Janeiro, Brasilien, for riffeldiscipliner blev afholdt i sidste uge.

Her skød unge Stephanie Grundsøe fra Jyllinge sig til bronze med et brag af en kvalifikation og finale. Nicklas Kildehøj fra Frederica skød sig til sin første finaleplads ved en World Cup
 
Eliteskytten Stephanie Grundsøe fra Jyllinge har skudt sig til en flot bronzemedalje disciplinen riffel 50m 3x20 skud dame ved World Cup i Rio De Janeiro. Med en imponerende score på samlet 590 point i kvalifikationsrunden var Stephanie selvskreven til en finaleplads. Og det var det helt store smil, der var fundet frem efter skudserierne: 

Det har været en helt vanvittig oplevelse på skydebanen her i Rio. Jeg er sindssyg stolt af mine præstationer både i kvalifikationen og i finalen, og det er bare en fed følelse, at det hårde arbejde betaler sig - og så en kæmpe bonus, at kunne rejse hjem med min første World Cup-medalje!

I kvalifikationen ved 50m 3x20 skød Stephanie Grundsøe 590 point fordelt med 198 liggende, 200 liggende og 192 stående skud. Det sikrede hende en plads i finalen og ret til at skyde om metallet. Og metallet blev skudt hjem på fornem vis via de faste 15 skud knælende, 15 liggende efterfulgt af 10 skud stående. Derefter dyster skytterne stående i en eliminationsdyst.  

I Danmark skyder Stephanie Grundsøe for Ballerup Skytteforening, hvor hun glæder sig til at komme og pynte trofæskabet. De flotte resultater beviser, hvordan danske skydesport er i en rivende udvikling, og det glæder Linda Andersson, der er Sportschef i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), der også fremhæver Nicklas Kildehøjs finaleplads: 

Stephanie skød en rigtig god kvalifikation md 590 point og i finalen præsterede hun virkelig godt og holdt sig i toppen i alle tre stillinger. Det er Stephanies første World Cup-medalje og dét er noget særligt. Det er vi stolte af her i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), ligesom vi er stolte af, at Nicklas Kildehøj skyder sig i sin første finale i World Cup-regi i riffel 10 m herrer.

Ved World Cup gjorde også Rikke Mæng Ibsen og Nicklas Højfeldt sammen en god figur, da de var 0,5 point fra deres egen danske rekord i 10m riffel mixed team. 
 
Resultaterne for World Cup i Rio de Janeiro kan ses her. 
 


Vores sociale medier

Vores partnere