Nationalt elitecenter Aarhus

03-10-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) åbner et nyt elitecenter i Aarhus, derfor søger vi nu skytter i alderen 16-20, der er interesserede i at tage deres skydning til det næste niveau.

Skydebanerne i Aarhus kommer til at være hjemstedet for vores nye nationale elite center. Her etablerer vi Team2032, hvor riffelskytter, i alderen 16-20, kan blive optaget og modtage træning, med henblik på at indtræde i den danske og internationale elite.

Centeret er styret af en meget erfaren cheftræner, med erfaring på både national og international scene. I øjeblikket er cheftræneren Leif Steinar Rolland. Formålet med centeret er at skabe fremtidens elite, samtidig med at de unge atleter modtager et tilbud om veltilrettelagt udvikling, i samarbejde med cheftræneren, samt deres personlige træner.
Udover at skabe en elite, så har centeret også til formål at skabe det hele menneske. Her tages der personligt hensyn til den enkelte atlet, indenfor de rammer der er sat for centeret. Der lægges stort fokus på fleksibilitet i forhold til uddannelse, arbejde osv. 

Centeret ligger i Aarhus, men der er ikke noget krav om at man flytter til Aarhus, da en stor del af tilbuddet består af træningsplanlægning med cheftræneren, samt egen træner, og sparring med andre ambitiøse atleter. Vælger man at flytte til Aarhus, med henblik på en daglig gang på centeret, så vil vi naturligvis yde bistand og hjælp, til at skaffe den fornødne hjælp igennem et samarbejde med ESAA og Eliteidræt Aarhus, så både uddannelse/arbejde og træning kan gå op i en højere enhed. 

Der er tre prøvetræninger med cheftræneren og udviklingskonsulenten, som vil bestå af træninger samt personlige samtaler. Efterfølgende vil atleterne udvælges, til at være en del af det nye nationale elitecenter. 

Det nye nationale elitecenter er et spændende projekt, fordi det handler om dansk skydnings fremtid. Det er et langsigtet projekt som i dag hedder Team 2032 og henviser til OL 2032, men projektet vil fortsætte med at udvikle sig hen mod fremtidige OL. 

Det bliver nærmest umuligt at udvælge de skytter som bliver fremtidens elite, så derfor er det vigtigt at præcisere at selvom én skytte ikke bliver udtaget til det nye elitecenter, er mit råd at skytten skal forsætte med at skyde. Ingen ved nemlig hvordan udviklingen af de enkelte talenter bliver da dette er en periode i livet, hvor de udvikler sig meget., udtaler cheftræner Leif Steinar Rolland.

Der er ikke noget krav til hverken skyttens niveau, eller mængde af udstyr, i forbindelse med tilmelding til prøvetræningerne. Vi sikrer at alle får noget konstruktivt med hjem.

Datoer for prøvetræninger på 10m riffel:
15. oktober - 18. november – 2. december - kl. 10-17

OBS! Man skal deltage i alle tre prøvetræninger.
Tilmeldingsfristen er den 8. oktober - 
Tilmelding til Mikkel Damholt Hansen på mdha@skytteunion.dk

Adresse:
Skytternes Hus – Gøteborg Allé 11, 8200 Aarhus N.

 

Økonomi – National elitecenter Aarhus (NEC)

Det er vedtaget, at deltagelse på det nationale elitecenter er gratis for alle atleterne. Mulige udenlandske træningslejre og konkurrence vil indbefatte en form for egenbetaling, mens at transport og kost ikke vil blive dækket. De unge atleter kan træne gratis, samt få gratis vejledning af vores dygtige cheftræner på centeret.
 


Vores sociale medier

Vores partnere