Nyt internationalt medlemskab

16-10-2023

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) bliver medlem af the Internationale Precision Rifle Federation (IPRF).

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), der er den nationale organisation for al skydesport i Danmark, har efter en længere dialog og optagelsesproces fået tildelt medlemskabet af the International Precision Rifle Federation (IPRF), der er den globale organisation for præcisionsskydning med riffel.

Med indtrædelsen i IPRF er Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), det danske forbund for ”precision rifle shooting” og fuldgyldigt medlem af et globalt fællesskab, dedikeret til at fremme og udvikle præcisionsskydning på tværs af grænser. Vi åbner hermed døren for øget internationalt samarbejde, udveksling af bedste praksis og deling af ekspertise inden for præcisionsskydningens verden – for vores danske atleter.

Medlemskabet betyder, at danske skytter kan deltage i internationale konkurrencer og mesterskaber inden for præcisionsskydning. En disciplin, hvor skytterne skal ramme mål på forskellige afstande og under varierende forhold.

Målene kan være statiske eller bevægelige, og skytterne skal tilpasse sig terrænet, vinden og andre faktorer. Præcisionsskydning kræver derfor et højt færdighedsniveau når det gælder:

Formanden for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), John Hansen, er glad for medlemskabet og ser frem til at Danmark nu også kan være repræsenteret på denne internationale IPRF-scene:

Det er en glædelig nyhed for dansk skydesport og et kæmpe skridt for vores udvikling. Vi glæder os til at være en del af IPRF og til at vise vores danske evner og passion for præcisionsskydning for resten af verden. Vi håber også, at medlemskabet vil inspirere flere danskere til at prøve denne spændende og udfordrende sportsgren, samt være med til at skabe nye muligheder for udvikling og fremme af præcisionsskydning inden for vores stærke organisatoriske ramme forankret i Aktivitetskomiteen for Dynamisk Sportsskydning, siger han.

Næste skridt på vejen for IPRF-sporten i Danmark er at få de officielle discipliner (programmer) opført på vores oversigt over godkendte skydeprogrammer.


Vores sociale medier

Vores partnere