Det helt store drama om præsidiet udeblev på generalforsamlingen i European Shooting Confederation (ESC) i Aserbajdsjan

21-10-2023

Forsamlingen måtte afvente en afgørelse i Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i Schweitz.

På dagens generalforsamling i The European Shooting Confederation (ESC) i den aserbajdsjanske hovedstad Baku kom det ikke til nogen tillidsafstemning om præsidiet til trods for at over halvdelen af de 57 medlemslande ønskede det.

Flertallet af de europæiske skydesportsnationer har nemlig mistet tilliden til præsidiets ledelse af organisationen, og ønsker at demokrati, gennemsigtighed, fair konkurrencevilkår og good governance styrkes på alle niveauer.

Præsident for ESC Alexander Ratner har imidlertid afvist at lade sagen behandle og at sætte tillidsafstemningen på dagsordenen på dagens generalforsamling. Landene har derfor anket præsidiets beslutning til Den Internationales Sportsdomstol, CAS (Court of Arbitration for Sport), i Lausanne og afventer nu rettens afgørelse.

Sagen kunne imidlertid have været håndteret uden rettens mellemkomst ved en almindelig afstemning landene imellem på dagens generalforsamling, så der på demokratisk vis kunne komme en afklaring på ledelsen af det europæiske skytteforbund. Men det bliver altså nu i stedet for en afgørelse for retten.

Ud over diskussion om tilliden til den politiske ledelse af forbundet, blev der vedtaget nogle enkelte ændringer af forbundets generelle bestemmelser på generalforsamlingen. Herunder hvordan det skal håndteres når valgte arrangører af mesterskaber trækker sig, og valg af ny arrangør skal foregå. Ligeledes vedtog forsamlingen en ændring af definitionen af junioralderen, så det er årgangen der tæller og ikke om man er 21 eller ej på det tidspunkt, hvor mesterskabet afholdes. Endelig vedtog forsamlingen, at juniorer kan vælge at deltage i konkurrence hos seniorerne. Dog kun én konkurrencekategori under det samme mesterskab – junior eller senior.       

Af fremtidige mesterskabsarrangører blev følgende nationer valgt som værtsnation:

Værtsnationer til EM i 10m luftriffel og luftpistol i 2026 og 2027 afventer fortsat værtsnationer.

 

Yderligere informationer:

Kontakt venligst formand John Hansen på telefon +45 30 63 51 13 for yderligere informationer


Vores sociale medier

Vores partnere