Det lyder ikke dumt ….

09-11-2023

Udtaler komiteleder for sortkrudtskydning til nyheden om at den forslåede kaliberbegrænsning er ude af bandepakken. Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har i hans øjne ydet en kæmpe indsats for, at det fortsat er muligt at rekruttere nye medlemmer til ”sortkrudten”.  

At skyde med sort krudt og historiske våben er et håndværk forklarer Jan Chopart, formand for Aktivitetskomiteen for sortkrudtskydning, og fortsætter:

Var vi endt med en kaliberbegrænsning ved prøveskydninger, havde det været alvorligt for vores overlevelse som skydedisciplin. Skal man vise sortkrudtskydning frem til nye interesserede, så skal folk have det i hænderne. Vi vil aldrig kunne vise vores passion frem med et luftgevær eller en salonriffel. De skal kunne føle og lugte sortkrudten. Det er et håndværk man skal lære

Derfor havde han også gerne set, at skydesporten generelt havde kunne bibeholde de fem prøveskydninger. Det ville have givet bedre tid til både at rekruttere og se nye medlemmer godt an.

Nu må vi leve med tre gange, men det vigtigste for os er at vi kan skyde. Derfor siger jeg også stort tak til skytteunionen. Jeg synes der er leveret en kæmpe indsats for skydesporten, som vi er stolte over at være en aktiv del af

afslutter Jan Chopart.

Læs også udmeldingen fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) her...


Vores sociale medier

Vores partnere