World Cup Finale i Doha 

17-11-2023

Fra den 18.-26. november afholdes World Cup finalen i Doha, Qatar. En finale, hvor de rød-hvide farver bliver repræsenteret af tre danske eliteskytter.

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har medalje-forhåbninger, når OL-atlet og skeetskytte Jesper Hansen samt de to finale-debutanter Emil Petersen og Stephanie Grundsøe tager kampen op i henholdsvis Skeet herrer og Riffel 50m 3x20 damer 
 
Tre danske skytter har booket billet til Doha til den 18. november, hvor World Cup-finalen skydes i gang. En turnering hvor verdenseliten af skytter samles og dyster om medaljer. De tre danske eliteskytter, der tager turen til World Cup i Doha er: 
 

  1. 42-årige Jesper Hansen, der har tidligere har vundet medaljer ved både EM, VM og som vandt Danmarks første medalje ved OL i 2021. Jesper Hansen stiller op i disciplinen Skeet Herrer og er rangeret som nummer 5 på ISSF-verdensrangliste. Han er desuden netop blevet den første danske atlet, som DIF har udtaget til OL 2024 i Paris. 
     
  2. 25-årige Emil Kjelgaard Petersen har tidligere snuppet en medalje ved World Cup for hold, og er nu klar til sin første World Cup finale efter en sæson som nummer 6 ved World Cup i Rabat og en  8.-plads ved World Cup i Almaty. I Doha stiller han op i disciplinen Skeet Herrer og er rangeret som nummer 11 på ISSF-verdensranglisten. 
     
  3. 23-årige Stephanie Grundsøe fik en flot andenplads ved World Cup i Jakarta tidligere på året i riffel 50m liggende og en tredjeplads ved World Cup i Rio de Janeiro. Stephanie Grundsøe er nu nummer 13 på ISSF-verdensranglisten og stiller op i Riffel 50m 3x20 skud damer.   

 
Skytterne fra Danske Skytte Union (Skydesport Danmark) har alle gode erfaringer med at skyde på den store scene. Derfor sendes skytterne afsted med medalje-håb, selvom to af dem er debutanter i World Cup Finalen:   

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) sender et stærkt hold afsted til Doha. Jesper har i år vundet en World Cup på tangeret verdensrekord, Stephanie har et bronze med fra Rio de Janiero og Emil har en 6.-plads fra World Cup i Rabat med i bagagen til Doha. For både Stephanie Grundsøe og Emil Petersen er det deres debut i World Cup Final. De ved, at den mentale balance bliver afgørende for gode resultater. Vores tre skytter er yderst motiverede, og både Jesper, Emil og Stephanie ser frem til at bygge videre på deres stærke præstationer,” udtaler sportschef for Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), Linda Andersson.  

De første danske skytter, der går i aktion i Doha, er Jesper Hansen og Emil Kjelgaard onsdag den 22. november i kategorien Skeet Men 50 Targets. Det unge stjerneskud, Stephanie Grundsøe, skal i aktion fredag den 24. november i kategorien Riffel 50m 3x20 skud damer. 
 
Forberedelserne mod OL er i gang for Jesper Hansen  
 
I Dansk Skytte Union er Jesper Hansen allerede officielt udtaget af DIF som den første danske atlet til OL i Paris 2024. Det bliver Jesper Hansens fjerde OL i træk, og det vækker begejstring: 

Vi er stolte af, at vi i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har en så fremragende eliteprofil som Jesper Hansen, at han bliver Danmarks første udtagne OL-atlet. Det er gavnligt for skydesportens fortsatte udvikling, inspirerende for vores øvrige dygtige eliteskytter, og det giver Jesper Hansen gode muligheder for at fastholde fokus på OL 2024 fra nu og fremefter, udtaler sportschef i Dansk Skytte Union, Linda Andersson. 

Jesper Hansen selv er stolt og glad. Han ser frem til endnu engang at repræsentere de danske farver og forhåbentlig hive en medalje hjem. Den tidlige kvalifikation kan blive nøglen for den danske skytte. 

 Når jeg nu er udtaget og ikke skal jagte en OL-plads, har jeg langt bedre mulighed for at arbejde med og justere på detaljer, uden at tænke på, hvad det kan få for konsekvenser på kort sigt. Det betyder mere end de fleste nok aner, siger en stolt Jesper Hansen. 

World Cup i Doha begynder den 18. november, og de danske atleter skal i aktion fra den 22. november.
Du kan følge med i, hvordan de danske skytter klarer sig ved World Cup i Doha lige her...
 
 
For yderligere information kontakt venligst: 
Sportschef Linda Andersson på mobil +45 21 66 50 13  og mail: linda.andersson@skytteunion.dk 
Generalsekretær Lars Green Bach på mobil +45 29 35 25 03 og mail: lgb@skytteunion.dk 
Pressekontakt Christina S. Lambach på mobil +45 40 55 53 06 og mail: csl@essencius.dk 
 


Vores sociale medier

Vores partnere