Udtagelser til EM Osijek og Nordisk Mesterskab i Danmark

25-04-2024

Vi stiller med et stærkt hold til EM, hvor både meget erfarne atleter og helt nye atleter skal prøve kræfter med banerne i Osijek. Vi stiller med et helt frisk hold af juniorskytter til NM, for mange af dem bliver det første gang de snuser til et større mesterskab, derved får de noget uundværlig erfaring. 

EM går i slutningen af maj, mens NM går i august.

Riffel 50 m 3x20 skud og 60 skud liggende
Rikke Ibsen
Stephanie Grundsøe
Rikke udtages i riffel 50 m 3x20 skud som top 8 kandidat. Hun har skudt imponerende 597 point på vurderingsskydning i Århus. Hun har også skudt 586 point på World cuppen i Cairo i januar.
Stephanie udtages som top 15 kandidat. Hun er med i topstriden om OL-kvotpladsen/pladserne som kommer at uddeles gennem Qualification Ranking Olympic Games  (QROG) og på EM i Osijek kan Stepanie både vinde en direkteplads til Danmark samt indsamle point til QROG. Begge atleter dobbelstarter også i riffel 50 m 60 skud liggende.  

 

Riffel 50 m 3x20 skud og 60 skud liggende – Junior

Mikkeline Vibe Christensen

Mikkeline udtages med baggrund i en en vurdering foretaget af landstræner og sportschef. Mikkeline har leveret et højt bundniveau igennem alle vurderingsstævnerne, samt et resultat på 577 under meget udfordrende vilkår. Mikkeline dobbelstarter også i riffel 50 m 60 skud liggende.

Riffel 50 m 60 skud liggende og riffel 300 m 60 skud liggende
Carsten Brandt udtages som top 15 kandidat. Han har skudt 627,2 og 624,9 point på vurderingskonkurrencer i Århus. Carsten kommer også at dobbeltstarte riffel 300 m liggende.

Riffelkommitten har indstillet yderligere en atlet til udtagelse i riffel 300 m men der behøver en resultatkomplettering at laves inden der ev. Kan udtages flere atleter.

 

Riffel 50 m 3x20 Nordisk Mesterskab – Junior

Grundet at NM afholdes i Danmark, så stilles der med fulde hold, derfor er der tale om en udtagelse af de tre bedste gennemsnit fra vurderingsskydningerne.

 

Herrejunior:

Matias Ligaard – DSB/ASF

Keven Sørensen – Viborg Skytteforening

Sylvester Svendsen – Ballerup Skytteforening

 

Damejunior:

Mikkeline Vibe Christensen – BPI

Maja Pedersen – BPI

Maria Glei Graversen – Fløng Hedehusene SSF


Vores sociale medier

Vores partnere