Nej tak. Helbredsoplysninger er ’ikke i orden’

08-05-2024

Der er modstand mod den del af regeringens lovforslag til ny våbenlov, der handler om, at politiet skal have adgang til helbredsoplysninger. Avisen Danmark har talt med fire oppositionspolitikere – de er ligesom Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) skeptiske overfor helbredsoplysningsdelen

Der er god gang i debatten om den nye våbenlov. Folketinget har netop haft andenbehandling af regeringens lovforslag. I går fortalte Avisen Danmark om Emma, der risikerer at miste sin våbentilladelse og avisen bragte også den kronik, som vi i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har skrevet sammen med Bedre Psykiatri.


I dag fortæller fire politikere fra henholdsvis Liberal Alliance, Konservative, Danmarksdemokraterne og SF, hvad de mener om lovforslagets forslag om, at politiet skal have adgang til helbredsoplysninger i forbindelse med ansøgning om våbentilladelse. Der er særligt fokus på psykisk sygdom.

”Jeg glæder mig over, at flere politikere gennemskuer, at dels vil en generel adgang til helbredsoplysninger ikke løse de problemer, der kan være omkring uforsvarligt opbevarede våben, og dels vil det betyde en unødig stigmatisering af en meget stor del af den danske befolkning,” kommenterer Lars Green Bach, generalsekretær, og siger videre:

”Dertil er det for os væsentligt at påpege, at sagsbehandlingstiden kan blive voldsomt forlænget, hvis politiet nu også skal håndtere helbredsoplysninger, og det vil være til stor skade for skydesporten. Vi er i forvejen grundigt reguleret i den foreningsbaserede sport og har – af sikkerhedsmæssige årsager – ansøgninsgpligt, aktivitetspligt og krav om genansøgning, netop for at sikre en tryg sport.”

 

Læs de fire politikeres holdninger her

 


Vores sociale medier

Vores partnere