Ny-udpeget OL-atlet: Sætter ny dansk rekord og er i World Cup-finale

07-06-2024

Rikke Mæng Ibsen har netop sat  ny dansk rekord i 50 m riffel 3 positioner ved World Cup i München. Dermed stryger hun med en 3. plads ind i finalen, der skydes nu, fredag d. 7 juni kl. 10.00, og kan følges på International Shooting Sport Federations kommenterede livesending

Rikke Mæng Ibsen fortæller til Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) om vejen til finalen:


"Hold nu fast en skydning! Jeg startede lidt nervøst i knælende position, men fandt rytmen. De liggende skud startede også rigtig godt, men i tredje skud, ville mit elektroniske aftræk ikke mere. Så jeg måtte holde 10 miutter pause, for at give den nok frisk strøm - og så var vi klar igen. Det betød, at tiden blev lidt presset, men det har jeg prøvet før, så jeg holdt roen og fokuserede på hver enkelt skud. Jeg fik afsluttet godt og fortsatte godt i stående position. Nu er jeg bare vildt glad og stolt over min præstation både teknisk og mentalt."

Rikke Mæng Ibsen sikrede i 2022 Danmark til til en nationsplads i 50 meter riffel tre positioner (3x20 skud ved OL i Paris denne sommer. Pladsen fulgte med Rikkes europamesterskab i disciplinen. Først for nylig, d. 17. maj, blev det afgjort, hvilken skytte der skulle have pladsen, da flere danske kvinder er jævnbyrdige i disciplinen.

Ved World Cup i Baku i maj 2024, præsterede Rikke Mæng Ibsen igen en top 5-placering, og det blev udslagsgivende for DIFs valg af hende til OL-pladsen. Valget fulgte en indstilling fra Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark).

”Den her udtagelse betyder utrolig meget for mig. Jeg har kæmpet hårdt for det i tre år, så det er en kæmpe forløsning,” sagde Rikke Mæng Ibsen ved udtagelsen.


Vores sociale medier

Vores partnere