Flugtskytteinstruktør uden Jagttegn

17-11-2022

Vi har modtaget en tidlig julegave i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) og det er en af de helt store!

Efter en årelang dialog og armlægning med Justitsministeriet og Miljøstyrelsen, er det nu endelig lykkedes os i Skydesport Danmark at få adskilt vores flugtskytteinstruktør uddannelse fra jagttegnsbekendtgørelsen i Danmarks Jægerforbund og de uddannelser der ligger under Miljøstyrelsen. Med andre ord, det er altså lykkedes os at få adskilt sport og jagt fra hinanden, og vi kan dermed begynde at tilbyde flugtskytteinstruktør uddannelsen i Skydesport Danmark igen. Det bliver derfor muligt at uddanne sig til flugtskytteinstruktør på skydebanen igen, uden at det også er et krav om gældende jagttegn.
De første uddannelsesdage bliver 4.-5. februar 2023 i Aalbord - Tilmelding kommer snarest.

Simon Hansen, udviklingskonsulent fortæller: I dag er en kæmpestor dag i flugtskydnings regi. En dag som rigtig mange klubber og skytter har håbet på ville komme, men som længe har ligget så langt ude i horisonten at den næsten ikke kunne anes. Men med et, er dagen kommet med raketfart. Det betyder at vi kan tilbyde uddannelser i flugtskytteinstruktør igen! Sportens vilkår ændres dermed markant og giver mulighed for, at ansvaret som instruktør ikke kun tilfalder dem som også går på jagt. Det vil uden tvivl betyde et kæmpe løft for klubberne og de skytter som gerne vil på et flugtskytteinstruktør uddannelse – jeg glæder mig til at vi fra Skydesport Danmark igen i det nye år, kan tilbyde kurserne rundt omkring i landet. Lige nu arbejder vi med to lokationer i starten af 2023 (Aalborg og Horsens), men jeg forventer at flere værtsklubber vil melde sig til løbende.

Hvis du og din klub ønsker at deltage i flugtskytteinstruktør kursus eller ønsker at afholde det, så tøv ikke med at kontakte udviklingskonsulenten Simon Hansen på sfh@skytteunion.dk.

Kurserne for flugtskydningsinstruktør bliver der løbende orienteret om via vores nyhedsbrev, på vores hjemmeside og vores sociale medier.

Vi glæder os til at udbyde kurserne igen og til at se alle de nye flugtskydningsinstruktører som vil komme i det nye år.


Vores sociale medier

Vores partnere