Nyheder

Udtagne atleter – Team 2032

06-12-2023

Det er med stor glæde, at vi nu kan offentliggøre de udtagne atleter, til første udgave af Team 2032 (riffel).

De unge atleter har alle lagt et højt niveau til samlingerne, derfor har udtagelsen været meget svær. Det er enormt vigtigt, endnu engang, at understrege, at de skytter, der ikke er blevet udtaget, alle har et stort potentiale. Derfor opfordrer vi dem alle til at holde fast i skydningen, samt søge igen til næste år.

De udtagne skytter er følgende:

Herrejunior:

 • Sylvester Svendsen – Ballerup Skytteforening
 • Matias Ligaard – Ørre Skytteforening/DSB/ASF
 • Christoffer Jensen – Thisted Skytteforening

Damejunior:

 • Mikkeline Vibe Christensen – BPI
 • Maja Petersen – DSB/ASF/BPI
 • Maria Graversen – Fløng Hedehusene 
 • Johanne Ditlevsen – Viborg Skytteforening
 • Annabelle Borved – Viborg Skytteforening
 • Anna Pedersen – Viborg Skytteforening
 • Rikke Bertelsen – Viborg Skytteforening
   

Alle de udtagne skytter udviser de kvaliteter det kræves, for at komme rigtig langt i sporten. De er ekstremt procesorienteret, samtidig med at de alle besidder en ærgerrighed der kommer til at føre dem langt.

Tillykke til de udtagne atleter! 
 

Læs mere

Kristen Andreas Trap - Mindeord

05-12-2023

En god skytteven er gået bort.
Det er med sorg, at Pistol komiteen har erfaret, at vores meget gode skytteven Kristen Trap er gået bort.

Kristen var en særdeles kendt og aktiv person i idrætsverden, især inden for skydning, igennem en lang årrække (et helt liv) både som aktiv skytte og de tillidsposter han gerne påtog sig. Kristen var udover aktiv skytte og leder under Dansk Skytte Union og DGI også militærmand og som følge deraf også dybt involveret i den militære del af skydesporten under DMIF og de militære landshold i skydning.

Af nogle af hans tillidshverv skal her nævnes - Formand for Frederiksværks Skytteforening, - Søværnets Idrætsforening (København), Landdelsformand i DGI Nordsjælland, Formand for Hanebjerg Skydecenter, Formand for Pistolsektion hos Dansk Skytte Union og andre udvalg. Formand for DMIF skydeudvalg og indtil hans bortgang Formand for Sjællands Skytte Forbund og Sportschef for det Militære Skyttelandshold.   

Kristen var aldrig bange for at tage fat eller at udtrykke sin personlige holdning, hverken i skrift eller tale, når det kom til at gøre forholdende for skytterne bedre, når der skulle tages en tørn med stævner og mesterskaber eller for den sags skyld i organisationsarbejdet, hvilket mange nok både har set og hørt.  
Kristen var udover det, også altid en stor hjælp til at få det hele til at glide med hans overblik, fleksibilitet og de små smutveje han kunne finde, når det knep, senest ved pistol DM i september dette år.  

Så kære Kristen,
Tak for din uvurderlige indsats, selv her til det sidste, for vores skydesport og os skytter personligt.

Du vil blive savnet - der findes ikke mange af din slags mere.

Ære været dit minde.

På vegne af
Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark), Pistol Komiteen og skytteven
Paul Erik Sørensen

 

 

Læs mere

Nomineret til Året Fund 2023

05-12-2023


Riffelskytten Anne Bakke Nielsen er blandt de ti nominerede til Årets fund.

Det er alle specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har haft mulighed for at indstille atleter. Og som DIF, Team Danmark og Politiken i fællesskab har vurderet for at nå frem til en nominering af de 10 største gennembrud i det forgangne år.

Anne Bakke Nielsen (21 år) satte punktum for sin juniorkarriere, da hun deltog til europamesterskaberne på 10m luftriffel. Her leverede hun skydning på højeste niveau og vandt EM-guld. En sjældenhed i dansk junior-skydesport.

Anne fortæller om nomineringen: 

Det første reaktion var meget jysk – Nå ja ok. Men jeg er meget glad for at være blandt de ti til Årets fund. Mange prominente atleter har været nomineret til den pris og jeg er bare lille mig i en lille sportsgren, men det at vi har en Europamester er ikke hverdagskost for skydning. Så det er vildt og lidt underligt. Jeg glæder mig og ser frem til den 28. december.

Sportsskydning er nomineret sammen med volleyball, atletik, golf, cykling, håndbold, taekwondo, fodbold, kano/kajak og ridesport.

Du kan læse hele Team Danmarks pressemeddelelse her...

Læs mere

Vores sociale medier

Vores partnere