Skytte

Her finder du alt, du har brug som skytte.

 

Nyheder

Emil Strandgaard udtaget til EM i Polen på 25m Sportspistol

12-08-2022

Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har udtaget Emil Strandgaard på 25m sportspistol for herrer junior til EM i Polen, der løber af stablen  i begyndelsen af september.

Emil er blevet udtaget med henblik på, at han har realistisk chance for, at placere sig i top 15 ved EM på 25m sportspistol

Det er en samlet bedømmelse af de seks vurderingspunkter, vi har i vores udtagelsesregler, som ligger til grund for udtagelsen af Emil i disciplinen.

- Emil er en af vores mest hårdtarbejdende juniorskytter på pistolsiden. Og det har været en fornøjelse at følger ham over de sidst par år, med den udviklinge, han har haft, udtaler Anders Sode, der i bestyrelsen i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) har ansvaret for talent- og eliteområdet, og fortsætter:

- Meget ser ud til at gå op i en højere enhed  for Emil lige nu. I starten af året opnåede han først en flot 10. plads ved EM på 10m luftpistol, i sidste uge vandt han sølv ved de nordiske mesterskaber i silhuet-pistol, og nu en udtagelse på 25m sportspistol. Så jeg er meget spændt på at se, hvad fremtiden bringer for den her unge skytte, lyder det afsluttende fra Anders Sode. 

FAKTA

 • Emil Strandgaard er 20 år gammel, bor i Nørre Hvalsø og repræsenterer Tuse Skytteforening ved Holbæk.

 • Emil er desuden tilknyttet Talentcenter Øst Danmark i Ballerup, der er et af Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark)'s regionale talentcentre under Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

 • De Europæiske Mesterskaber i 25m Pistolskydning og 50m Riffelskydning afvikles i Wroclaw i Polen fra den 5. til den 18. september 2022.

 • Ved mesterskaberne konkurreres der både i junio- og seniorrrække i pistol og riffelskydning. 

 • Al information om Europamesterskaberne kan findes via siden her

 

 

Læs mere

Danmark overtager formandsskabet i Nordic Shooting Region

07-08-2022

Nordic Shooting Region (NSR) har i denne weekend afholdt generalforsamling i forbindelse med de Nordiske Mesterskaber i skydning i den sydøstfinske by Kouvola.

Et af generalforsamlingens punkter var valg af nyt formandskab, og her valgte en enstemmig generalforsamling at pege på Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark). Samtidige enedes de otte lande lande om at nedsætte en arbejdsgruppe, der under dansk ledelse skal gennemgå og revidere de mere end 15 år gamle regler for organisering af de nordiske mesterskaber i skydning.

Fra dansk side bliver det næstformand Erik Mouritsen, der kommer til at stå i spidsen for formandskabet som præsident for NSR. Om valget og de forestående opgaver fortæller Erik Mouritsen:

- At tage stafetten op efter Finland bliver spændende. I den kommende tid skal der arbejdes med revision af bestemmelserne for NSR og en konsolidering af sammenhold i NSR i forhold til f.eks. ISSF og EU's miljøforslag omkring bly. Dernæst forestår planlægning af det kommende NM i 2024, som skal afholdes i Danmark.

Udover valg af formandskab og nedsættelse af en NM-arbejdsgruppe blev de forstående personvalg til hverv og komiteer i International Shooting Sport Federation (ISSF) drøftet, med henblik på at sikre bedst mulige varetagelse af de fælles nordiske interesser i skydesportens internationale hovedorganisation. Ligeledes besluttede landene blandt andet, at fremsende et fælles høringssvar om det Europæiske Kemi-agenturs (ECHA) forslag om restriktioner mod bly i hagl, projektiler og fiskegrej i Europa.

På et bestyrelsesmøde i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) den 17. august behandler bestyrelsen indstilling af danske kandidater til valg på ISSF's generalforsamlingen 30. november 2022 i Egypten.

FAKTA

 • Nordic Shooting Region (NSR) blev etableret i 1921.
 • NSR består i dag af Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Island, Færøerne og Estland. 
 • Formålet for NSR er at fastholde, styrke og udvikle det nordiske regionale samarbejde inden for skydesporten - primært ved at arrangere de nordiske mesterskaber i skydning på skift mellem medlemsorgansationerne. Endvidere skal NSR direkte eller indirekte sikre de nationale forbunds fælles interesser i det europæiske forbund, European Shooting Confederation, og det internationale forbund, International Shooting Sport Federation.

 

Læs mere

Forhåndsudtagelse VM Osijek 

03-08-2022

Den 19 september-12 oktober er det tid for VM i Osijek i skeet og trap.

Landstræner Tore Brovold og sportschef Linda Andersson har lavet følgende forhåndsudtagelse til dette mesterskab. 

Skeet herrer

 • Jesper Hansen, KFK
 • Emil Petersen, Jetsmark
   

Jesper vandt bronze på world cup i Baku med 122 træf i indledende runde. Han har desuden skudt 123 træf på Vurderingsskydning i Århus samt 122 træf på World cup i Lonato.

Emil Petersen var i finale på world cup i Baku med 123 træf i indledende og har skudt 122 træf på world cup i Lonato samt 120 træf på vurderingsskydning på KFK. 
 

Læs mere

Vores sociale medier

Vores partnere